Музей Майдану у Києві проводить безкоштовні екскурсії

Поділитися

У квітні Музей Майдану пропонує відвідати місця Революції Гідності й поглянути на події дев’ятирічної давнини з часової та просторової перспектив. Саме тому ми пропонуємо два маршрути, завдяки яким можна більше дізнатися про Революцію Гідності. Будемо раді бачити вас на обох безкоштовних екскурсіях.

☀️ Екскурсія «Місцями Революції Гідності. Хроніка подій» – це подорож ключовими локаціями Майдану 2013–2014 років і змога дізнатися, де саме та з чого почався найбільший протест у новітній історії України.

Ви відвідаєте Михайлівський Золотоверхий монастир, у якому майданівці знаходили прихисток у важкі дні, на майдані Незалежності – серцевині протестного містечка дізнаєтеся про життя в ньому та цінності Революції Гідності. Потім завітаєте до Будинку профспілок, у якому свого часу був Штаб національного спротиву, а тепер працює Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану. Для вас ми підготували виставку “Назустріч свободі”, тож зможете побачити оригінальні артефакти революційних часів.

На алеї Героїв Небесної Сотні (колишній вулиці Інститутській) ви дізнаєтеся про Героїв Небесної Сотні, які 20 лютого 2014 року штурмували печерські пагорби, кинувши виклик тодішній владі, що насмілилася застосувати зброю проти власного народу. Також зупинимося біля стендів виставки “Справи Майдану: на шляху до правосуддя та історії”, щоб дізнатися про поточні результати розслідування злочинів проти Майдану та притягнення до відповідальності винних. Насамкінець ушануємо Героїв Небесної Сотні біля тимчасового меморіалу, вдаривши у Дзвін Гідності.

📍Маршрут: Михайлівський собор – Михайлівська площа – вулиця Михайлівська – майдан Незалежності – Будинок профспілок – вулиця Хрещатик – алея Героїв Небесної Сотні – виставка “Справи Майдану: на шляху до правосуддя та історії” – Дзвін Гідності.
Тривалість екскурсії 2 години.
Дати: субота, 1 та 8 квітня, збір об 11:00 біля центральної брами Михайлівського Золотоверхого собору.

☀️ Екскурсія “Місцями Революції Гідності. Ініціативи Майдану” – це мандрівка серцем Революції Гідності – територією, на якій протестувальники створили наметове містечко й розташували сотні Самооборони Майдану, сцену, штаби, медичні пункти, польові кухні, артоб’єкти та багато іншого й довкола якої побудували барикади. Під час екскурсії ви дізнаєтеся про будні майданівців, їхню творчість та ініціативи, які виникли під час протесту.

Екскурсія розпочнеться біля Київської міської державної адміністрації – першої будівлі, яку зайняли протестувальники Євромайдану 1 грудня 2013 року. У ній облаштували пункти обігріву й харчування, інформаційний центр, осередок Самооборони Майдану та медичну службу.

Далі пройдемося Хрещатиком – саме на центральній вулиці столиці розташувалися намети протестувальників і “Мистецький Барбакан”, що збирав митців Майдану. На майдані Незалежності дізнаємося більше про так звану йолку – конструкцію новорічної ялинки, яку протестувальники прикрасили протестними гаслами та прапорами. Ви дізнаєтеся, де розміщувалися Мальтійська кухня, молитовний намет, “Козацький редут”, сцена та Відкритий університет Майдану. Опісля відвідаємо Будинок профспілок, в якому свого часу був Штаб національного спротиву, а тепер працює Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану.

На завершення через Європейську площу та Український дім, де розташовувалися волонтерська ініціатива “Євромайдан SOS”, Бібліотека Майдану, Мистецька сотня, вийдемо на вулицю Михайла Грушевського – одне з ключових місць протистояння між силовиками та майданівцями взимку 2014 року. Тут на фасаді будинку Національної академії наук України про події революційної зими нагадають “Ікони революції” – графіті із зображенням найвідоміших українських письменників Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки з атрибутами учасників Революції Гідності.

📍Маршрут: Київська міська державна адміністрація – Хрещатик – майдан Незалежності – Будинок профспілок – Європейська площа й Український дім – вулиця Михайла Грушевського та графіті “Ікони революції”.
Тривалість екскурсії 2 години.
Дати: субота, 22 квітня та 29 квітня, збір об 11:00 біля Київської міської державної адміністрації (вул. Хрещатик, 36)

Традиційно всі наші екскурсії є безкоштовними, однак просимо попередньо зареєструватися.

У програмі можливі зміни залежно від безпекової ситуації у Києві. Найближчі укриття:

  • у підземному переході на майдані Незалежності;
  • у будинку на вулиці Михайлівській, 9;
  • у підземному переході, що сполучає майдан Незалежності та вулиці Михайлівську й Костьольну.
  • Більше інформації щодо екскурсійних маршрутів – за телефонами
    +38 098 888 27 69, +38 096 2842 807 (Вікторія).

Промислове виробництво торік в Україні впало на 36,9%

Ветерани можуть пройти безплатний курс англійської з носіями мови