Теребовлянська громада попрощалася з Героєм Євгеном Гораком

Поділитися

Сьогодні, в час російсько-української війни, ми є свідками великого патріотизму й жертовної любові до своєї держави та народу.
Війна продовжує забирати найкращий цвіт нації… Не шкодуючи життя, наші відважні воїни захищають Україну, її свободу, незалежність та територіальну цілісність. До останнього подиху Євген захищав нас від збройної агресії російської федерації на Луганському напрямку. У лютому 2022-го, одразу після повномасштабного вторгнення росії, чоловік зголосився добровільно піти на захист України. Пів року Євген чекав призову в армію, двічі проходив медичну комісію і 5 серпня йому сповістили, що чекають у лавах ЗСУ.

Вже 8 серпня Євген виїхав на військову підготовку в Житомирську область, а згодом провів місяць на навчаннях в Англії. З жовтня проходив службу у десантно-штурмових військах 81 аеромобільної бригади.
23 лютого родина отримала звістку про загибель свого захисника. Євген отримав поранення нижньої кінцівки і ця травма виявилась несумісною з життям.

5 березня Теребовлянська громада попрощалася та провела в останню дорогу свого вірного сина, 33-річного мешканця Теребовлі, який лише 12 днів не дожив до свого 34-ліття, солдата Євгена Горака. Без мужнього та надійного плеча залишилася дружина Марія, без батьківської опіки та любові – 5-річний синочок Олександр.
На подвір’ї рідної домівки воїна зібралися рідні, близькі, друзі, знайомі, представники влади, бойові побратими, і просто небайдужі земляки, які прийшли провести в останню путь загиблого Героя та вклонитися його мужності й відвазі, повідомляє Теребовлянська міська рада
Відспівали бійця у храмі святого Миколая м.Теребовля та поховали із військовими почастями на центральному кладовищі на алеї почесних поховань.
Немає таких слів, які б зараз могли втішити родину Героя. У ці гіркі хвилини щиро поділяємо горе сім’ї та схиляємо голови у глибокій скорботі. Пам’ять про Євгена вічно житиме в наших серцях. Він був, є і буде справжнім сином України.
Вічна шана та доземний уклін загиблому Герою!
Герої не вмирають, їх пам’ятають ВІЧНО…

Азербайджанець хотів “підім’яти” під себе чортківський слідчий ізолятор

Двоє пілотів ЗСУ вже тренуються в Арізоні на авіасимуляторах, хоч офіційних рішень про передачу літаків F-16 для України немає