“Твоя беттінгова компанія” (1XBET), “Паріматч” (PARIMATCH), “Плей Фан Інвестмент” (ФАН СПОРТ) потрапили під санкції РНБО

Поділитися

Серед 287 юридичних осіб, які потрапили під санкції РНБО, є три букмекерські компанії, що зареєстровані в Україні. Про це йдеться в указі президента №145/2023 від 10 березня 2023 року. Серед зареєстрованих в Україні букмекерських компаній під санкції потрапили “Твоя беттінгова компанія” (1XBET), “Паріматч” (PARIMATCH),  “Плей Фан Інвестмент” (ФАН СПОРТ). Останній анулювали ліцензію в грудні 2022 року.  Раніше комісія з регулювання азартних ігор та лотерей анулювала дві ліцензії ТОВ “Твоя беттингова компанія” на роботу бренду 1xBet у сфері організації та проведення азартних ігор.

Обмеження накладені на компанії стосуються блокування активів, повного припинення торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України та інше. Строк застосування санкції розраховано на 50 років, повідомляє “Економічна правда

У компанії “Паріматч” відреагували на запровадженні проти них санкції, назвавши це “економічним та психологічним тероризмом” щодо компанії та її працівників.

У березні минулого року бренд організатора азартних ігор Parimatch оголосив про відкликання франшизи з рашки.

Як відомо,Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, серед яких і українські.

А вже сьогодні стало відомо, що на розрахункових рахунках компанії ТОВ “Паріматч” заблоковано 250 мільйонів гривень клієнтів компанії. Про це під час брифінгу для ЗМІ повідомив генеральний директор холдингу Parimatch Максим Ляшко.

“Фактично повністю зупинена операційна діяльність на території України. Ще вночі банки почали відключати наші веб-сервіси від можливості як поповнити так і вивести кошти для наших клієнтів”, – зазначив він.

“Наразі фактично заблоковано 250 млн грн коштів наших клієнтів. Вони є на розрахункових рахунках компанії. Вони належать клієнтам і я впевнений, що так чи інакше вони зможуть отримати доступ до цих грошових коштів”, – додав Ляшко.

За словами гендиректора  гендиректорки ТОВ “Паріматч” Наталії Гілевич, йдеться про кошти “кількох десятків тисяч клієнтів”.

В компанії також уточнити, що якщо є кошти у гравців на балансі, вони можуть продовжувати грати, але до того моменту, поки робота сайту не буде зупинена.

За словами топ-менеджерів компанії, вони змушені будуть припинити роботу сервісу, коли рішення про запровадження санкцій проти офіційно набуде чинності, а саме буде опубліковано в “Урядовому Кур’єрі”.

“Все одно гроші зберігаються на рахунках компанії, і будуть повернути гравцям, але питання часу і процедури”, – уточнив Ляшко.

Генеральний директор холдингу Parimatch також запевнив, що компанія буде відстоювати свої права і висловив сподівання, що рішення може бути переглянуте.

“Є судовий механізм захисту на території України. Крім судового механізму, ми сподіваємося на справедливість в цих питаннях. Відомо, що списки РНБО змінюються. В назві наказу, зокрема, використовується таке формулювання “застосування і внесення змін”, – зазначив він.

За перший вікенд у прокаті українська “Мавка” обійшла американський блокбастер “Аватар 2: Шлях Води” за кількістю проданих квитків

Лауреатами Шевченківської премії стали поетеса Катерина Калитко, виконавці гурту “Хорея Козацька”, літературознавець Михайло Назаренко, журналіст Віталій Портников і режисерка Ірина Цілик