СБУ затримала на Тернопільщині військового, який намагався викрасти російський літак, але це призвело до обстрілу аеродрому

Поділитися
Наслідки ракетного удару по аеродрому «Канатове» на Кіровоградщині

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора колишньому виконувачу обов’язків командира однієї із військових частин Сил спеціальних операції, полковнику ЗСУ у встановленому порядку вручено письмове повідомлення про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади та службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний без дотримання установленого порядку організував та провів комплекс розвідувальних заходів для заволодіння літаком вкс рф, пілот якого нібито погодився на пропозицію перейти на бік України.

В результаті цих дій військовослужбовцям фсб рф стала відома інформація про зосередження на одному із військових аеродромів в Кіровоградській області військової техніки, сил та засобів. За наміром підозрюваного вони повинні були бути задіяні у зустрічі російського літака.

Проте, скориставшись цією інформацією, замість обумовленого повітряного судна у напрямку аеродрому російськими ракетними військами було запущено 9 крилатих ракет.

Такі дії підозрюваного призвели до загибелі командира військової частини та поранення 17 військовослужбовців. Було знищено 2 та пошкоджено 3 українських винищувачів, а також 9 будівель.

Відносно підозрюваного стороною обвинувачення готується клопотання до суду про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється Службою безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Financial Times – Китай створює кіберзброю для захоплення ворожих супутників

Необхідно підняти весь культурний фонд України