Twitter Ілона Маска почав смоктати кремлівську прутню

Поділитися

Twitter зняв обмеження на облікові записи пов’язані з російською владою, які були застосовані у квітні минулого року після повномасштабного вторгнення рашки. Про це повідомляє The Telegraph.

Тести, які провело видання минулого тижня, показали, що російські урядові акаунти з’являються у верхній частині певних результатів пошуку і в пропозиціях інших акаунтів для підписки.

Зокрема, мова йде про акаунти президента Путіна, Міністерства закордонних справ росії і їхнього посольства у Британії.

У квітні минулого року, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, Twitter заявив, що “не буде посилювати або рекомендувати урядові акаунти, що належать державам, які обмежують доступ до вільної інформації і беруть участь у збройному міждержавному конфлікті”, заявивши, що ця політика буде негайно застосована до російських урядових акаунтів.

Це означало, що акаунти не рекомендуватимуться в пошуковій видачі, домашній стрічці та інших частинах сервісу.

Однак тепер російські урядові акаунти з’являються у верхній частині певних результатів пошуку та в алгоритмічно керованій стрічці “Для вас” для новостворених акаунтів, навіть якщо вони не підписувалися на них.

За словами колишніх керівників Twitter, вкрай малоймовірно, що ця зміна сталася б випадково або без відома і вказівки співробітників компанії.

Також Twitter минулого тижня послабив обмеження на облікові записи державних медіа росії та Китаю, такі як RT і Global Times, запроваджені у 2020 році, повідомляє Економічна правда.

6 квітня лірична душа KOLA та талановитий виконавець YAKTAK презентували романтичний трек про взаємне кохання “Порічка”

Митрополит Епіфаній вперше в історії провів службу Божу на Вербну неділю в Києво-Печерській лаврі