У Львові встановили рекорд з масового декорування бойківських пасок

Поділитися

У переддень католицького Великодня 8 квітня у Львівському палаці мистецтв був встановлений рекорд України з декорування понад 1000 бойківських Великодніх пасок.
«Паска Нескорених» – саме так називався проект, організатором якого виступила ГО «Нескорені». У декоруванні пасок та викладенні з них символічного малого національного герба взяли участь львів’яни, гості міста, ветерани війни та представники обласної влади, а саме – заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко.
Загалом захід відвідали близько 200 людей. Кожен, хто брав участь у встановленні рекорду, також мав можливість взяти участь в акції «ДОНАТЬ НА ПТАШКУ – ОТРИМАЙ ПАСКУ» в рамках проєкту “1000 дронів для України”. Всі, хто зробив пожертву, забрав додому традиційну бойківську паску. Частину пасок-рекордсменок організатори відправили українським захисникам та внутрішньо переміщеним особам, всі інші паски будуть передані або відправлені громадянам, які зробили пожертву на суму від 300 грн. на дрони в рамках акції. Долучитись до ініціативи може кожен українець до 15 квітня включно.
«Акція триває, тому кожен, хто бажає підтримати захисників, може взяти участь у зборі коштів на дрони і в якості приємного подарунка отримати смачну великодню бойківську паску», – говорить організатор та керівник ГО «Нескорені» Олександр Лабецький.
За словами заступника Голови ОВА Юрія Бучка, обласна військова адміністрація не лише підтримує зусилля волонтерів, а і сама ініціює заходи, в рамках яких відбуваються збори коштів на потреби військових та цивільного населення.
«Збір, який відбувається в рамках проекту «1000 дронів для України», спрямований не лише на технічну підтримку армії. Подібні ініціативи вселяють велику віру в захисників, так вони відчувають підтримку людей, а це надзвичайно підтримує бойовий дух», – говорить Юрій Бучко.

У свою чергу, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод наголосив, що дрони, автомобілі та спорядження лишаються першочерговими потребами українських воїнів.
«Зрозуміти конкретні запити, почути, обʼєднатися і переключитися на те, що, де і кому найбільш потрібно – це для нас найвищій пріоритет. Бо спільна робота та проекти нас єднають і зміцнюють. Від кожного з нас залежить наша перемога», – запевнив заступник голови Львівської ОВА Юрій Холод.
Головним організатором події виступила ГО «Нескорені» в партнерстві з Львівською ОВА, Львівською обласною радою, КЗК ЛОР «Львівський палац мистецтв», та волонтерськими ініціативами – Міжнародним штабом допомоги українцям, ГО “Родина Героїв Небесної Сотні”, БФ “HOPЕ.ua”, ГО “ВПО України”, БФ “Громадська надія”, БФ “Волонтерська сотня Львова”, БФ “Центр підтримки 125ТРО”, ЛБФ “Солдатські матері – за нову армію” та організація “Дипломати”.

Довідка: Громадська організація ГО “Нескорені” працює з 2014 року і допомагає українським захисникам. З 2022 року до команди ГО «Нескорені» приєдналось багато ініціативної молоді, яка підсилила волонтерське крило організації. Сьогодні волонтери допомагають армії, цивільному населенню у зоні бойових дій та внутрішньо переміщеним особам.

Митрополит Епіфаній вперше в історії провів службу Божу на Вербну неділю в Києво-Печерській лаврі

Розпочалась реєстрація на Національний мультипредметний тест–2023: як подати заявку та що нового у складанні іспиту цього року