Волинський олігарх, який має землю на Тернопільщині, платитиме 15 тисяч доларів аліментів

Поділитися

Нардеп з Волині, бізнесмен Степан Івахів розлучився з дружиною Світланою. Їхнє подружнє життя тривало понад 30 років. У Івахівих – троє дітей, найменша донька – неповнолітня. Тепер на її рахунок народний депутат зобов’язаний сплачувати щомісяця 15 тисяч доларів аліментів, а після досягнення повноліття – щомісяця 20 тисяч доларів допомоги впродовж п’яти років.

Про це пише «Сила правди» з посиланням на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 20 березня, якою затверджено мирову угоду між сторонами.

Як йдеться, причина розірвання шлюбу – відсутність взаєморозуміння та різні погляди на сімейне життя. Івахіви ще у 2021 році уклали договір про поділ майна, отож претензій одне до одного не мали. Суддя Печерського суду Києва Юлія Головко у листопаді 2022 року задовольнила позов Світлани Івахів про розірвання шлюбу.

За даними руху «Чесно», ще у 2020 році нардеп задекларував чимало цінних речей, які переважно належать його дружині – ювелірні вироби від Tiffany, Chanel, Damiani, хутряні шуби й інший одяг від цих та інших відомих брендів. А от у безпосередній власності політика були здебільшого дорогі годинники та картини. Тоді ж олігарх декларував 11 автівок, а у власності Світлани Івахів була лише одна – «Porsche Cayenne» 2018 року випуску, придбана за понад шість мільйонів гривень. У червні 2021 року НАЗК повідомляло, що декларацію Степана Івахіва перевірятиме через «ризики, пов’язані з незаконними доходами або незадекларованим майном». Результати перевірки наразі невідомі.

Що вказував і чи взагалі подавав декларації Степан Івахів за 2021 та 2022 роки наразі невідомо. Через війну подання декларацій за ці роки поки що добровільне, а публічна частина реєстру електронних декларацій наразі закрита.

Згідно з даними аналітичної системи «YouControl», у власності Івахіва є 15 земельних ділянок у Волинській та Тернопільській областях, та два об’єкти нерухомості. У Світлани також є 6 земельних ділянок у Волинській та Київській областях, а також 9 об’єктів нерухомості: три у Києві, один на Львівщині, чотири на Шаччині і один у Луцькому районі на Волині.

В окремому провадженні Печерський районний суд Києва вирішував питання про місце проживання неповнолітньої доньки Івахівих Анни. В лютому колишнє подружжя уклало мирову угоду, згідно з якою дівчинка залишиться проживати з матір’ю. Окрім цього, в угоді є обов’язкових до виконання обома батьками 23 пункти.

Зокрема, Степан Івахів повинен проводити з донькою не менше 14 днів на місяць, або 180 днів на рік. Мама дівчинки зобов’язується у випадку зміни місця проживання дитини, забезпечити її умовами не гіршими, ніж є у неповнолітньої зараз. Також колишня дружина нардепа повинна забезпечувати спілкування телефоном та спільне проведення часу (як за кордоном, так і в Україні) батька з донькою.

За попередньою згодою, можливе й проживання доньки у нардепа, а відвідування у святкові дні – за бажанням дівчинки. Втім, формат спілкування повинен обиратися з огляду на стан здоров’я, навчальний процес та спортивні секції, а час та тривалість спільного відпочинку – визначаються пані Світланою.

Щодо дорогих подарунків, то Степану Івахіву також доведеться узгоджувати їх з колишньою дружиною.

Нардеп також зобов’язаний щомісяця виплачувати на утримання неповнолітньої дитини: по 15 тисяч доларів аліментів до досягнення нею повноліття щомісячно не пізніше 15 числа, а впродовж наступних п’яти років після досягнення – по 20 тисяч доларів матеріальної допомоги. Якщо ж виникнуть «особливі ситуації», то обоє батьків повинні компенсовувати витрати наполовину.

Якщо ж Степан Івахів порушить умови угоди, то колишня дружина може односторонньо змінити умови його спілкування з дитиною.

У Вікіпедії пройде акція із написання статей про знищені пам’ятки України

Українка отримала рік умовно за поширення у Telegram власних порнофото