Free Ukraine: трек, який близький кожній українці

Поділитися

Не дивлячись на велику кількість треків від українських артистів, які тим чи іншим чином стосуються війни та наших рефлексій, в плейлистах залишилося не так багато пісень на ці теми.

Виключенням з цього списку є новий трек від ANIT Free Ukraine, який може надихнути вас на боротьбу за підтримку ЗСУ, що є, як ніяк актуальним на другий рік повномасштабної війни та напередодні довгоочікуваного контрнаступу.

Трек Free Ukraine розповідає про наше сьогодення, про життя кожного українця у війну: «Це історія дівчини, чоловік якої захищає країну, а вона вірить та чекає його живим, хоча іноді їй сняться кошмари, що її кохана людина помирає. Вона хоче обійняти його та сказати все, що не встигла сказати, але розуміє, що він далеко. Залишається тільки вірити, що він її врятує та звільнить всіх українців і вони зможуть підняти разом Україну», — розповідає артистка про свій новий реліз.

Пісня народилася в найгірші часи в житті співачки — у травні 2022 року, коли вона потерпала від важкої депресії та відчаю. Артистка знаходилася у Європі та намагалася усвідомити весь цей жах, через який довелося пройти українцям: «На початку війни було нерозуміння, як і що далі робити з життям. Хотілось просто прокинутись від цього всього жаху, який відбувався. Я знов зуміла писати пісні лише через кілька місяців, що і врятувало мене від хвороби. Перебувавши в Європі, я зрозуміла, що хочу максимально поширити інформацію про події у нашій країні та обставини, які ми намагаємося перебороти. Це потрібно для того, щоб про нас знали в кожному куточку світу та змогли підтримувати і допомагати. Бо тільки усі разом ми зможемо перемогти зло!».

Не дивлячись на те, що робота над треком розпочалася більше року тому, вона над ним закінчилася лише у травні 2023 року. Це пояснюється тим, що саме цей сингл є першим англомовним релізом артистки: «Це моя перша англомовна пісня. До цього я не думала писати англійською, але з війною до мене прийшло бажання допомогти своїй країні для того, щоб ми були почуті не весь світ», — розповідає артистка.

«Ця пісня для кожного з нас, хто ще може сподіватися, відчувати та боротися за перемогу. Ця пісня про українські сльози, почуття, про все, що ми хочемо і на що сподіваємось усім серцем. Насправді кожна людина, яка підтримує українців, може відчути через цей трек наш біль і відчай і зрозуміти, що ми незламні та сильні по духу», — говорить авторка.

Коли артистка виконує цю пісню вона бачить перед собою кожну українську дівчинку, дівчину. жінку, дружину, мати та бабусю. Адже саме наші жінки винесли на собі увесь біль війни та змушені були надихати свої сім’ї та близьких на боротьбу: «Пісня присвячується усім жінкам, які чекають на своїх героїв. А співаю я її для всіх, хто підтримує нас та можливо хтось, вперше почує через пісню про Україну, про війну та допоможе нам наблизитись до нашої перемоги», — певна виконавиця.

Засновниця Дня вишиванки Леся Воронюк: про сорочку Бандери і правдиве українське дитинство

Співачка Крістіна Присяжнюк презентує романтичний трек “Перше і останнє кохання”