Кому неможна застосовувати мазь Левомеколь

Поділитися

Мазь Левомеколь – один із найвживаніших препаратів, що застосовується за наявності гнійних ран та серйозних запалень. Спектр його дії доволі широкий, завдяки чому мазь часто призначається лікарями при різних станах. Придбати її можна за посиланням https://apteka911.ua/drugs/levomekol-d1540. У МІС «Аптека 911» ви маєте змогу забронювати товар за вигідною ціною у найближчій аптеці, замовити кур’єрську адресну доставку або скористатися послугами поштового оператора. Весь товар оригінальний і відповідає заявленому опису. 

Протипокази до застосування

Левомеколь є одним із найбезпечніших препаратів на фармакологічному ринку України. Він рідко спричиняє побічні ефекти й може застосовуватися з трирічного віку. Дозволено використовувати мазь вагітним та жінкам, що годують груддю. Але в такому випадку варто співвідносити користь та ризик. Якщо можна обійтися без препарату, варто відмовитись від використання.

Серед абсолютних протипоказів до застосування Левомеколю виділяють:

  • індивідуальну непереносимість компонентів мазі;
  • екзему;
  • псоріаз;
  • грибок.

Доцільно застосовувати мазь лише при інфекційних ураженнях шкіри. Адже дія препарату передусім направлена на нейтралізацію різноманітних мікроорганізмів: стафілококу, стрептококу, синьогнійної палички, кишкової палички.

Якщо інфекційна природа ураження не доказана, застосування Левомеколю не є доцільним. Його компоненти хоча і мають позитивний вплив на швидкість загоювання ран, проте ця властивість не є першочерговою.

Побічні ефекти

Мазь Левомеколь призначається виключно лікарем на підставі огляду та певних аналізів. Якщо не дотримуватися рекомендацій, ігнорувати поради спеціаліста та призначати засіб самостійно, можуть виникнути побічні ефекти, зокрема:

  • свербіж;
  • печіння;
  • набряк.

У рідкісних випадках можуть виникнути системні реакції. Але частіше за все вони обмежуються слабкістю пацієнта. При виникненні будь-яких симптомів, що викликають занепокоєння, препарат варто скасувати. Бажано звернутися до лікаря для призначення іншої схеми замісної терапії. 

Пам’ятайте, що якщо за 5-7 днів застосування препарату поліпшення стану не відбулось, потрібно змінювати терапію. Адже ефект знижується, отже позбавитися проблеми буде ще складніше.

Доба з життя на війні

У перший день літа на Тернопільщині буде 28° тепла