В Україні відбудеться масштабне обговорення докорінних змін в освіті

Поділитися

З 27 по 29 червня відбудеться найзначиміша для шкільної освіти подія року – національний EdCamp ВОЛЯ-2023 «Передпереможна сила для післяпереможних планів», на якому будуть викристалізовані основні принципи для роботи з учнівством після перемоги України.

Організатор події, громадська організація «ЕдКемп Україна», вірить, що надметою освіти має бути зміцнення, певна кристалізація волі для індивідуального і колективного благополуччя. Аби досягнути цього, означили вектор дискусій за 8 напрямами: 1) безпека і цивільний захист, 2) відкритість світу, 3) зміст освіти, 4) інфраструктура і мережа, 5) навички майбутнього, 6) професійний розвиток педагогічних (науково-педагогічних) працівників/-иць, 7) стійкість і зцілення, 8) цифрова школа — роль технологій в організації та змісті навчання.

Свою візію представлять:

  • Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України;

  • Андреас Шляйхер, директор з питань освіти та навичок Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), засновник міжнародного дослідження PISA;

  • Олександр Елькін, голова Ради ГО EdCamp Ukraine, Національний координатор Дослідження соціальних-емоційних навичок в Україні, заснованого ОЕСР;

  • Сергій Горбачов, перший освітній омбудсмен України;

  • Руслан Гурак, голова Державної служби якості освіти;

  • Сергій Бабак, голова комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій;

  • Сергій Колебошин, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій;

  • Роман Грищук, член Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій;

  • Тетяна Вакуленко, керівниця Українського центру оцінювання якості освіти;

  • Олександр Ворохаєв, в.о директора Українського інституту розвитку освіти;

  • Лілія Гриневич, міністерка освіти і науки України (2016-2019 рр.)

та інші провідні українські та міжнародні експерти й експертки з питань освіти, а також відважні вчительки і вчителі – наші герої та героїні, які, попри загрози життю, продовжували вести уроки, вчили дітей психологічній стійкості.

На заході відбудеться презентація міжнародного Дослідження соціально-емоційних навичок (ДоСЕН) в Україні, яке дозволить виявити, як оточення вдома, у школі та серед однолітків сприяє розвитку м’яких навичок у школярів чи, навпаки, пригнічує їх, а також виявити як саме соціально-емоційні навички впливають на їхнє подальше життя.

Програма національної (не)конференції – https://bit.ly/programedcampvolia2023

Концептуальні засади події – https://bit.ly/conceptedcampvolia

Реєстрація для онлайн-участі вчительства, батьківства та спільноти, якій цікава загальна середня освіта – https://bit.ly/applyedcampvolia. Доступ до трансляції події надійде на пошту.

Усі зареєстровані учасниці й учасники отримають можливість підвищити кваліфікацію, а також навчально-дидактичні матеріали та інші корисності від команди EdCamp Ukraine.

Реєстрація відкрита до 24 червня 2023 року. Серед тих, хто встигне зареєструватися до 15 червня, 10 осіб зможуть отримати «місця фортуни», які гарантують офлайн-участь у «EdCamp Воля-2023».

Три капелани повернулися після служіння на cході України

20 червня о 17:30 Музей Майдану запрошує на традиційну літературну зустріч “Поезія війни. Вечір читання”