“Малиновий джем”: пісня, про тих, хто переживає біль та натхнення разом

Поділитися


Мільйони українців розкидані по всьому світі. Наші співвітчизники завжди шукали нового дому та долі, які з різних причин не могли влаштувати на своїй Батьківщині. На жаль, на чужині на тебе ніхто не чекає та ти змушений почати нове життя, попри всі проблеми та обмеження.

Але переїзд та нове місце для життя, любові та кар’єри надихають та драйвлять. Саме у новій країні, у новому місті, ми можемо зробити нових себе. кращих себе та сильніших себе. Про дуальність негативних та надихаючих емоцій при зміні країни чи міста краще за всього розповідає Оля Бородкіна у своєму новому синглі «Малиновий джем».

«Це пісня про раптову мить спокою посеред спекотного серпневого дня, посеред поля, посеред шелесту листя дерев та сміху дітей. Відчуття, коли на мить стало все знову добре. Лише на одну мить. Мить радості із присмаком відчаю та горя, який безшумною тінню переслідує українців, де б вони не були. Але ця мить стається, і тому її можна спробувати закарбувати в серці, як баночку малинового джему, яким так пахне літо», — розповідає авторка віршів, які були покладені на музику, поетеса Галина Буділова.

Про історію створення треку розповідається таке: «Вперше ця пісня була створена англійською мовою під час перебування Галини з дітьми в евакуації в Ірландії. Після того авторка переклала її українською».

Авторка музики та виконавиця Оля Бородкіна теж знаходиться в евакуації з дитиною у Польщі. Саме через свою особисту історію, авторки присвячують свій новий трек мамам. Особливо тим мамам, які мусили були покинути свої рідні домівки під час війни та вивезти дітей у безпечніші місця.

Але цей трек про кожного з нас, тією чи іншою мірою. Після його прослуховування можна знайти спокій та віру в те, що ми зможемо жити та любити з такою ж силою, як і раніше: «Це нормально відчувати цілу бурю емоцій. Навіть відчуваючи сум, нам може принести радість усмішка дитини чи улюблений запах. Це не соромно. Потрібно по крупинках збирати ці миті спокою, радості і любові, і зберігати їх в серці, як справжні коштовності. Тільки це даватиме нам сили жити далі», — розкриває зміст свого треку авторка.

Сингл Олі Бородкіної «Малиновий джем» має цікаву історію та точно матиме ще більше цікавіше майбутнє. Англомовна версія пісні виконується ірландською співачкою SuZen. Україномовний варіант треку вже почав підкорювати стрімінгові майданчики та стане саундтреком до книги Галини Буділової, яка вийде наприкінці 2023 року.

Львівський гурт “ДикоBrass” представили “Пісні Героїв” з повстанських українських пісень

“Коли покидала поріг” – історія співачки Holly Lotner про людей, які покидають свою домівку через війну