В Іраку заблокували Telegram. Коли в Україні зоблокують цей продукт ФСБ?

Поділитися

Міністерство зв’язку Іраку заблокувало додаток для обміну повідомленнями Telegram з міркувань національної безпеки та з метою збереження цілісності особистих даних користувачів. І це в країні, яка нібито дружня з рашкою. Додаток широко використовується в Іраку для обміну повідомленнями, а також як джерело новин і для обміну вмістом.

Деякі канали містять велику кількість персональних даних, включаючи імена, адреси та родинні зв’язки іракців.У заяві міністерства сказано, що воно попросило додаток закрити “платформи, через які йде витік даних офіційних державних установ і особистих даних громадян, але компанія не відповіла і не реагувала на жоден із цих запитів”.

“Міністерство зв’язку підтверджує свою повагу до прав громадян на свободу вираження поглядів і спілкування без шкоди для безпеки держави та її інституцій”, – йдеться в повідомленні.

Що цікаво, у цивілізованій Європі та та США Телеграм є непопулярним. Медіа не створюють свої інформаційні канали у цьому додатку.

Мапа найпопулярніших месенджерів Європи у 2023 році.
Українці й досі користуються російським інформаційним лайном. Як і білоруси та молдавани.

Дуже прикро, що після блокування в Україні  Вкантактє та Аднакласнікав, українці перейшли не у месенджери цивілізованих країн, а засіли у контрольований ФСБ Телеграм.

 

Варто готувати Україну до того, що ця війна на роки

Знятий у збаразькому замку художній фільм “Довбуш” покажуть в українських кінотеатрах 24 серпня