Знятий у збаразькому замку художній фільм “Довбуш” покажуть в українських кінотеатрах 24 серпня

Поділитися

Два роки тому у Збаразькому замку знімали сцени із художнього фільму “Довбуш”.
«Д́овбуш» — український історичний фільм режисера Олеся Саніна, в основі сюжету якого — життя найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олекси Довбуша. Стрічка є одним із найдорожчих українських фільмів — орієнтовний бюджет очікується понад 90 млн грн (державна частка — 65 млн грн)

На початку 18 століття жителі Карпат потерпали від несправедливого панування польської шляхти. Брати Олекса (Сергій Стрельников) та Іван (Олексій Гнатковський) Довбуші стали одними з тих, хто не бажав миритися з несправедливістю. Однак різне розуміння того, якою має бути помста, робить братів ворогами. Серед жорстокості світу, лицемірства й жадібності шляхти та втрат близьких людей, Олекса намагається бути щасливим та вибороти щасливу долю своїм землякам. Історичний пригодницький фільм «Довбуш» зняв український режисер Олесь Санін. Для цього проекту він став співавтором сценарію, режисером та співпродюсером. Санін залучив до процесу професіоналів із Польщі та Канади. Готуючись до зйомок, тривалий час працювали з архівними записами тієї пори. Розпочали знімати у серпні 2018 року. Кілька разів процес призупинявся через технічні труднощі та пандемію. Натурні зйомки проходили у Карпатах, на Тернопільщині та у Києві. У деяких масових сценах були задіяні близько 1500 акторів.

Довідка

Жанр: історія, екшн, пригоди, українське Режисер: Олесь Санін В ролях: Сергій Стрельников, Олексій Гнатковський, Дар’я Плахтій, Матеуш Косьцюкевіч, Агата Бузек, Петро Жирун, Павло Жирун, Олександр Мавріц

В Іраку заблокували Telegram. Коли в Україні зоблокують цей продукт ФСБ?

У Норвегії оголосили попедження про найсильніші за 25 років зливи