Як назавжди вивчити неправильні дієслова в англійській?

Поділитися

Усі, хто починав вивчати англійську мову, стикалися з тим, що потрібно запам’ятати неправильні дієслова — irregular verbs. Це величезний список, у якому понад 500 слів. Переважна більшість із них застосовуються в щоденному спілкуванні мало не щодня. Якщо не знати їх та не використовувати, не вдасться правильно й точно висловити свою думку. Тому краще запам’ятати їх раз і назавжди. Більше про неправильні дієслова можна прочитати у статті за посиланням: https://grade.ua/uk/blog/irregular-verbs-table/.

Вивчення irregular verbs: поради

Неправильні дієслова відрізняються від правильних формою в Past Simple та Past Participle. Вони не мають звичного закінчення -ed, а повністю змінюються. Саме тому таблицю з ними потрібно вивчити напам’ять. Є дієві способи, які допомагають швидше та легше запам’ятати неправильні слова.

Систематизація слів за ознаками

Це один із найкращих способів вивчення неправильних слів. Він передбачає поділ irregular verbs на групи:

  1. Дієслова, які не видозмінюються, — cost-cost-cost, put-put-put тощо.
  2. Дієслова, що не змінюються у Present і Past Patriciple, — become-became-become, run-ran-run та інші.
  3. Дієслова, що мають наприкінці -n у Past Participle та -o- всередині слова в Past і Past Participle, — break-broke-broken тощо.
  4. Дієслова, що мають наприкінці -n у Past Participle та -o- всередині слова тільки в Past, — drive-drove-driven, write-wrote-written тощо.
  5. Дієслова на -ew у другому стовпчику й на -own у третьому — grow-grew-grown, know-knew-known та інші.
  6. Неправильні дієслова з -n наприкінці в Past Patriciple — fall-fell-fallen, give-gave-given тощо.

Візуалізація

Ефективним є вивчення неправильних дієслів за допомогою карток, на яких з одного боку написані irregular verbs, а з іншого — їхній переклад. Варто підготувати такий візуальний матеріал власноруч, це має важливе значення. Крім того, можна додати малюнки для кращого запам’ятовування. Такий спосіб підходить людям, у яких хороша зорова пам’ять.

Диджиталізація

Використовуйте всі переваги технологічного прогресу: дивіться відеоролики, у яких розказують про irregular verbs. Звертайте увагу на неправильні дієслова в піснях, англомовних фільмах та книжках. Використовуйте мобільні застосунки, тренуйтеся за допомогою інтернет-тренажерів для вивчення нових слів.

Складання історій і римування

Можна час від часу складати прості речення та кумедні історії із застосуванням неправильних дієслів. У такий спосіб ви зможете запам’ятати більше слів та підняти собі настрій. А ще можна вигадувати короткі віршики. Якщо фантазія не настільки розвинена, можна знайти в інтернеті готові матеріали.

Використовуючи один або декілька способів зі списку, ви зможете швидко вивчити неправильні дієслова та без проблем застосовувати отримані знання в повсякденних діалогах.

Лише 9% українців спілкуються вдома російською

До Тернополя у рамках всеукраїнського туру завітає TAYANNA