Міжнародне арабське медіа “Al Arabiya News” опублікувало колонку про війну в Україні

Поділитися

Провідне міжнародне арабське медіа “Al Arabiya News” опублікувало колонку Постійної Представниці, в якій Таміла Ташева пояснює, чому Україна не піде на компроміс та жодні територіальні поступки з росією, особливо щодо Кримського півострова. Постійна Представниця наголосила, що позиція українського народу єдина в цьому контексті – Україна має повернути всі свої території, включно з Кримом. Про це постійно наголошує на міжнародних форумах Президент України Володимир Зеленський. Також це підтверджує більшість українців, адже згідно з дослідженням Київського міжнародного інституту соціології, 82% наших громадян заявляють, що не згодні на жодні компроміси з росією щодо Криму.

Постійна Представниця зауважила, що цей аспект мають розуміти й міжнародні партнери, адже для України всі варіанти, пропозиції “компромісу”, страх перед “червоними лініями”, які нібито накреслила росія –  не є  допустимими. Крім того, наша держава об’єктивно розуміє, що попереду ще довгий шлях розвінчання міфів, які зміцнюють уявлення міжнародної спільноти про те, що окупація Криму була “незаконною, але справедливою”.

В статті Таміла Ташева також аргументовано пояснила, чому Крим завжди був пов’язаний як географічно, так і політично з материковою Україною та про те, як формувались міцні історичні зв’язки, які  існували протягом століть і продовжують існувати сьогодні, коли кримчани – в тому числі корінний кримськотатарський народ – разом з українцями борються за свою свободу і незалежність.

“Характер відносин між Кримом і материковою Україною – це взаємодія, обмін і партнерство, тоді як характер контактів між півостровом і росією завжди супроводжувався колонізацією, анексією, окупацією, насильством і геноцидом”, – йдеться в статті.

Крім того, Таміла Ташева зазначила про рух спротиву в окупованому Криму та настрої місцевого населення, яке чекає на ЗСУ і звільнення півострова.

“Люди вигукують “Слава Україні” в громадських місцях, поширюють написи “Збройні сили України йдуть”, “Крим – це Україна”, роблять татуювання з картою України, яка включає Крим, свідомо йдучи на ризик стати мішенню для переслідувань з боку окупантів. Активісти руйнують наземні шляхи постачання військової техніки для російської армії, повідомляють про стоянки російських військових об’єктів і підпалюють автомобілі тих, хто співпрацює з окупантами”, – пише Таміла Ташева в статті.

Повну статтю читайте за посиланням: http://surl.li/ldldp

5 причин купити дитині самокат

Фінанси публічних осіб хочуть моніторити пожиттєво. Що це означає?