Рекомендації щодо вибору навушників для геймінгу

Поділитися

Геймери висувають суворі вимоги не лише до характеристик монітора та потужності «заліза», але й до навушників. Якість звуку і стабільність підключення мають суттєвий вплив на результати віртуальних баталій. У статті розглянемо головні аспекти вибору оптимальної моделі для повноцінного занурення в ігровий процес.

Ключові вимоги до ігрових навушників

Пристрій має забезпечувати високу якість звучання і якомога краще ізолювати від навколишніх шумів. У деяких іграх для досягнення успіху гравцю потрібно розпізнавати шепіт та інші дуже тихі звуки. Крім того, у режимі мультиплеєр гравці мають чітко чути голос один одного. Для цього потрібно придбати геймерські навушники оснащені мікрофоном. Завдяки продуманій конструкції та невеликій вазі просунуті моделі дають змогу використовувати їх під час довготривалих ігрових сеансів без відчуття втоми й дискомфорту. 

Класифікація за типом конструкції

За цим критерієм виділяють такі різновиди:

  1. вкладиші;
  2. накладні;
  3. вакуумні;
  4. повнорозмірні;
  5. кісткові.

 Навушники-вкладиші відрізняються компактністю та зазвичай коштують дешевше за інші. Якість відтворюваного аудіо не можна назвати високою, отже їх переважно використовують для мобільного геймінгу. Надійна фіксація вакуумних пристроїв забезпечується силіконовими амбушюрами. Вони також є достатньо компактними, до того ж відтворюють насичену звукову картину з відчутними басами. Накладні навушники прикладаються до вушної раковини користувача, але покривають її не повністю. Фіксуються на голові з допомогою дужки. Цей тип є оптимальним поєднанням гідної якості передачі звуку та комфорту під час користування. Завдяки відмінній звукоізоляції та насиченості звучання більшість ПК-геймерів віддають перевагу повнорозмірним навушникам. Вони є найкращим варіантом для домашніх ігрових систем. Сторонні шуми не відволікають користувача, а м’які амбушюри гарантують приємні відчуття під час гри. Кісткові моделі є новою розробкою в індустрії аудіо пристроїв. Вони закріплюються на кістках за вушними раковинами й передають звук завдяки вібраційним імпульсам. Цей варіант підходить для людей із вадами слухового апарату.

 Топові виробники геймерських навушників

Найкращі пристрої для геймерів пропонують наступні бренди:

  1. JBL;
  2. Hyperx;
  3. Sennheiser;
  4. Samsung.

 Навушники для гри від цих та інших надійних виробників представлені в каталозі Алло.юа в Одесі. Доступна можливість оформити розстрочку та замовити товар із доставкою.

 Спосіб підключення

За типом з’єднання ігрові навушники можуть бути провідними, бездротовими та комбінованими. Провідні моделі можуть підключатися через порти USB або mini-jack 3.5 мм. Обмеженням для гравців є довжина кабелю, однак не потрібно хвилюватися про рівень заряду батареї. Бездротові пристрої підключаються до ПК або консолі дистанційно через радіоканал або протокол Bluetooth. Радіус дії сигналу і стабільність підключення залежить від потужності передавача. Такі навушники дають змогу гравцям вільно переміщатися кімнатою під час гри. На ринку також є гібридні моделі, що підтримують обидва способи підключення. Вони орієнтовані на професійних геймерів, тому в середньому коштують дорожче.

Після повернення з війни до цивільного життя. Історія громадської організації, яка підтримує ветеранів та їхні родини

Бездепозитні бонуси за реєстрацію в Україні з виводом: алгоритм отримання та переваги