Що таке Ламбруско та як його правильно пити

Поділитися

У трійку найвідоміших ігристих вин із Італії входить Lambrusco, продовжуючи утримувати свою нішу. Часто його прирівнюють до шампанського через подібні формати і характерні бульбашки. Насправді це самостійний напій, який відноситься до найвишуканіших і досить різноманітних.
У трійку найвідоміших ігристих вин із Італії входить Lambrusco, продовжуючи утримувати свою нішу. Часто його прирівнюють до шампанського через подібні формати і характерні бульбашки. Насправді – це самостійний напій, який відноситься до найвишуканіших і досить різноманітних.

Винятковий характер італійського «шипучого»

«Одноосібних» прав на виготовлення цієї продукції не має жодна з компаній. Допускається зміна спрощеного резервуарного методу Шарма. Його суть у тому, що вторинна ферментація відбувається у спеціальних ємностях, а не у пляшках, проте деякі практикують і класичну технологію шампанізації. Головне правило, що дотримується всіма виробниками Ламбруско, використання однойменних сортів винограду Їх налічується понад 60, тому характеристики значно варіюються:

  • Колірна гамма. Від золотисто-жовтих до насичених рубіново-червоних відтінків.
  • Аромат. Яскравий та багатогранний «акорд розкоші», без надто складного букета, з присутністю пряних тонів. Залежить від певних видів. Білі ближче до нейтральних, з яблучними акцентами. Рожеві – з нотками вишні, смородини та полуниці. Червоні – з полунично-вишневими переливами, вкрапленнями ожини, ревеню та фіалки.
  • Смак. Приємна свіжість поєднується із задерикуватою фруктовою ігристістю та ягідною соковитістю. У плані виражених нот – від мармеладу із зеленими яблуками до мигдальної гіркуватості, стиглої черешні та темної сливи.

Особливості подачі та гастрономічних поєднань

У винній карті різних брендів запропоновані від дуже легких та делікатних версій до елітних зразків із унікальним смаковим профілем. Більшість напівсолодка, але є і суха, і солодка, і брют. Будь-які ламбрускові варіанти в стилі champagne – на онлайн-платформі Маудау у всьому своєму розмаїтті. Різні представники цієї категорії, на переконання італійців, досить невибагливі:

  • не потребують особливого сервірування;
  • ідеальні як для пікніків із шашликами, так і для урочистих подій;
  • чудово доповнюють і романтичну вечерю, і веселе застілля;
  • підходять практично до будь-якої кухні та частування;
  • стають вдалою парою до ковбасок, піци та м’ясних страв, сирних нарізок та шоколадних десертів.

Незважаючи на лояльність Lambrusco, певні вимоги до подачі все ж таки пред’являються. Його прийнято охолоджувати до 8-10°C і розливати по келихах звуженої форми, яка добре утримує бульбашки. За бажання можна додати трохи льоду – спосіб додаткового охолодження, поширений ще в Стародавній Греції та Римі. Також допускається декантування – переливання в графін для насичення киснем та видалення осаду. Зовнішні умовності залежать від особистих переваг. Зате вміст кожної пляшки незмінний – вино вільних вдач наповнене сонцем гарячої країни, пристрастю та чуттєвістю для неспішної насолоди.

Поєднання державних гарантій з програмою доступних кредитів дозволить суттєво розширити доступ малих агровиробників до фінансування

онлайн казино

Українські ігрові автомати з мінімальними депозитами