25 копійок 1992 року коштують майже тисячу доларів

Поділитися
Монета-“англійка” майже за тисячу доларів

Деякі українські монети, які досі перебувають в обігу, лежать у скарбничках або припадають пилом у гаманцях, можуть коштувати чимало грошей. Наприклад, 25 копійок 1992 року карбування оцінюють майже у тисячу доларів.

Який вигляд має цінна монета і в чому особливість таких 25 копійок, розповідає РБК-Україна.
Монета, яка з’явилася у продажу, вважається рідкісною та цінною. Її класифікація – 4БАм. Ще такі монети називають “англійками”, адже їх карбували на штемпелях із Великобританії, які виготовили з помилками.

Такі 25 копійок робили на Луганському верстатобудівному заводі. Тираж монет невідомий. Вважалося, що усі браковані екземпляри мали вирушити на переплавку. Однак монети все одно потрапили в обіг і зрідка “спливають” на аукціонах та тематичних сайтах.
Реверс монети практично нічим не відрізняється від звичайного. Однак варто звернути увагу на інший бік. На аверсі можна помітити декілька особливостей.
Щит на такій монеті опуклий, а тризуб “пішов униз”. Це є головною “фішкою” цих 25 копійок. Через дефект монета вважається дуже цінною.
Гурт у таких 25 копійок із насічками по секторах. Також зустрічаються монети з гладким рубом, але це вже в екземплярів іншої класифікації.

Скільки коштують 25 копійок 1992 року?
Ціна на таку монету фіксована – 35 тисяч гривень. В описі зазначено, що ці 25 копійок викарбувано з нікелевої латуні. Чи вдасться власнику продати монетку за таку ціну – поки що невідомо. Однак вважається, що подібні лоти мають великий попит. Монетка справді може опинитися в будь-якому гаманці, але мало хто переглядає увесь дріб’язок.

Slot City Онлайн: головна інформація та функції казино

Менше страждань, більше легкості – ось запорука правильних любовних стосунків