Чому на Закарпатті підірвали депутатів гранатами? Це лише початок загостреної реакції українців на несправедливість?

Поділитися

На Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав гранати: поліція працює на місці події.
Сьогодні об 11.37 на лінію «102» надійшло повідомлення, що в будівлі Керецьківської сілької ради Мукачівського району під час засідання сесії один із депутатів підірвав гранати, повідомляє Національна поліція України.

За попередньою внаслідок події постраждало 26 людей, 6 з яких у важкому стані. Медики проводять реанімаційні заходи щодо чоловіка, який підірвав гранати.

На місці події працюють всі профільні служби, слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки та криміналісти. Тривають першочергові слідчі дії.

Гранати підірвав 54-річний депутат сільської ради Сергій Батрин

“Це вічний опозиціонер стосовно сільської влади, останнім часом він став неадекватом”, — розповів представник місцевої влади.

Своєю чергою, голова Хустської районної військової адміністрації Віктор Сабадош повідомив, що на трагічній сесії розглядались питання бюджету на 2024 рік та підводились підсумки 2023-го.

Підрив гранат в адмінбудівлі Керецьківської сільської ради Мукачівського району Закарпаття кваліфікували як теракт.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

“Слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Окрім того, Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) ККУ, що є підслідністю СБУ”,- йдеться у повідомленні.

Звісно, це не нормально приносити і кидати гранати. Але не нормально досі, що на 10 році війни головою громади тримають представника кремлівської партії “Опозиційна платформа за життя”. І такий голова громади на цьому ж засіданні виділяв собі до зарплати 50% щомісячної премії та 100% надбавки до зарплати. Місцеві громадські діячі не можуть нічого зробити, бо голова громади має контрольовану більшість 14 голосів+1 свій. Перед киданням гранат депутат переконував колег не голосувати за ганебні рішення. Його не підтримали. Щоб побороти таку несправедливість у хід пішли гранати… Звісно, розкидатись гранатати як цукерками  теж не вихід… Але якщо люди не бачать вихід, то тепер це стало в Україні значно реальнішим способом вирішення проблем. І це вже відбувалось в Україні не раз, зокрема і в суді.

У Лановецькій громаді відбувся конкурс “Замість ялинки – зимовий букет”

Сироватка для обличчя: плюси для шкіри