“Станція Краматорськ”: новий проєкт, у якому військові розвінчують російські фейки

Поділитися

На YouTube-каналі UkrinformTV стартує новий проєкт про фейки російсько-української війни – “Станція Краматорськ”.
Українське національне інформаційне агентство “Укрінформ” спільно з Центром протидії дезінформації при РНБО створили новий проєкт – “Станція Краматорськ”. Він виходитиме у форматі щотижневих відеоінтервʼю з військовими про російсько-українську війну та фейки, що пов’язані з нею, теперішнє та майбутнє України.

Ведучі програми – відомі українські фотографи-документалісти Костянтин та Влада Ліберови. Гості – військовослужбовці, які захищають нашу державу від російських окупантів.

За задумом авторів, це буде відверта розмова про те, що герой пережив чи переживає на війні, його власна життєва історія війни. Учасники програми також розвінчуватимуть головні фейкові ІПСО-кампанії росіян щодо ЗСУ та війни в Україні.

Генеральний директор Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” Олексій Мацука: “Війну розпочали російські пропагандисти за багато років до повномасштабного вторгнення. Це продовжується і вони можуть в цьому перемогти, якщо не будемо їй активно протистояти. Фейки та дезінформація лишаються надпотужною зброєю у цій війні. Вона живиться російською брехнею. Одним з головних завдань журналістики сьогодні є розвінчування російських ІПСО-кампаній. Маємо робити максимально, щоб розказувати світу правду про війну. Також маємо зробити усе, щоб наступні покоління українців ніколи не забули про ці жорстокі події, вбивства та геноцид”.

Заступник керівника Центру протидії дезінформації при РНБО, лейтенант ЗСУ та автор ідеї Андрій Коваленко: “Мета росіян – знищити Україну фізично, історично та інформаційно. Для цього вони проводять серію дезінформаційних кампаній, направлених на армію та суспільство. Їм потрібен розкол. Ми будемо боротися з цим правдою, і це робитимуть люди з довірою суспільства, з власною аудиторією, репутацією. Люди з іменами, які приїздять з фронту до Кості та Влади Ліберових, бо довіряють їм, довіряють нам, і готові говорити цю правду. Бо тільки правдою, а не теоріями, можливо розбити вплив пропаганди на суспільство”.

Продюсер проєкту “Станція Краматорськ” Галина Стасєва: ”Назва і концепт проєкту народилися з ідеї про те, що Краматорськ – це місто через яке ти або їдеш на фронт, або повертаєшся додому. Це – умовне “вікно” між війною та миром. Вибір ведучих програми був невипадковий. Ліберови фіксують події війни в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення. Передають правду про війну через фотографію, показують світу жорстоку реальність, у якій живуть українці. Вони постійно бувають на фронті. Тому можуть розмовляти з військовими однією мовою”.
Сьогодні, 12 грудня 2023 року о 18.00, на YouTube-каналі UkrinformTV дивіться перший випуск проєкту “Станція Краматорськ”. Його учасник – Ростислав Низицький (позивний “Поляк”). Він з «Азова», на війні від самого початку. Брав участь у таких операціях як Іловайськ, Марʼїнка. З 2015 року під час Широкинської операції був командиром відділення 1-го Батальйону першої роти 2-го взводу. Брав участь в обороні Маріуполя, потрапив у полон. Після цього повернувся на посаду начальника штабу. Допоміг відновити підрозділ і перейшов на посаду командира батальйону вишколу 12 бригади «Азов». Нині він навчає новобранців.

Росія поновила обстріли енергетики: чи є загроза блекауту найближчим часом?

“Ворогам”: послання від військового до росіян