Чого хотіли, що шукали і чого чекали користувачі Telegram в 2023-му?

Поділитися

Сервіс аналітики Telemetrio разом з телеграм-агенцією T:ME провели масштабне дослідження популярного сервісу Telegram за 2023 рік і знайшли відповіді на багато гострих питань.
Із звичайного месенджера для обміну повідомленнями Telegram вже багато років, як виріс у масштабну самостійну соціальну мережу, яку активно використовують медіа, піарники, маркетологи та інфлюєнсери. Саме зараз більшість українських користувачів (85.4%) використовують Telegram саме для того, щоб слідкувати за актуальними новинами країни.

За активністю використання Telegram Україна займає 11 місце в світі. В українському сегменті налічується близько 33 тисяч активних каналів, які охоплюють 282.6 млн підписників у сумі. Середньостатистичний українець підписаний на 5 і більше каналів, тому ця цифра значно перевищує кількість населення України. 

Дослідження допомагає знайти відповіді на багато актуальних для користувачів питань. Наприклад, дізнатись, скільки всього у світі телеграм-каналів станом на кінець 2023 року. Які саме канали збільшують, а які навпаки зменшують кількість своїх підписників? Що потрібно зробити для того, щоб інтерес до телеграм каналу тільки зростав, а не навпаки? Чи знали ви, що саме в четвер рекламні пости отримують найбільше реакцій та переглядів? І що ті самі багатьма ненависні голосові повідомлення, про які створено сотні мемів, насправді використовує більшість (59%) українців?

Також із дослідження можна дізнатись, який бренд і яких політичних діячів українці згадували найчастіше у своїх публікаціях. На що саме найчастіше збирали українці і які фонди найчастіше використовували для цього Telegram.

Анкетування користувачів та адмінів допомогли відтворити досить точний портрет українців, які сидять в Telegram. Автори дослідження дізнались де працюють та скільки заробляють українські користувачі Telegram, як довго та з якою метою користуються цією соціальною мережею, на який її функціонал звертають уваги і чи використовують підписку premium. Якій інформації довіряють найбільше, з ким спілкуються та на які канали підписані.

Зараз у вас є унікальна можливість ознайомитись з результатами дослідження і використати їх для своїх інтересів чи для роботи практично безкоштовно. Для цього достатньо поділитись результатами дослідження на своїй сторінці фейсбук або задонатити суму від 100 гривень у фонд оперативної допомоги KOLO.

Samsung Galaxy S24+ Plus: Яркие Чехлы для Стильного Смартфона

15 охоронців Януковича стали дезертирами