Дитяча білизна: різновиди та правила успішної покупки

Поділитися

Іноді батьки не морочаться щодо вибору дитячої білизни і намагаються купити щось просте або таке, що не є важливим. Але це особлива категорія одягу, яку потрібно правильно вибирати, як і для себе. Від розміру, складу тканини, виконання, форми та додаткових аксесуарів багато в чому залежить безпека для дитини та загальний комфорт. 

Крім безпеки враховується і настрій дитини, адже багато хто може вередувати, якщо їм не подобається одяг по розміру, кольору або виконанню. Вибір потрібно робити з особливою прискіпливістю. Вся дитяча білизна має такі самі різновиди, як і пропозиції для дорослих. Також є відмінності у матеріалах, формах виконання та інших параметрах.

Різновиди білизни

Деякі батьки впевнені, що білизна для дітей – це майки, футболки та трусики. Це не так, адже є велика кількість одягу, який контактує зі шкірою малюка:

  • майки;
  • трусики;
  • распашонки;
  • повзунки;
  • боді;
  • колготки;
  • сліпи;
  • шкарпетки;
  • футболки.

Залежно від завдань та цілей потрібно підбирати конкретний варіант одягу. Також його можна розділити на домашній, для виходу та урочистих процесів.

Критерії вибору одягу

Серед численних важливих пунктів слід виділити кілька ключових моментів:

  1. Тканина. Матеріал має бути якісним, а склад на 100% натуральним. Іноді допускається декілька синтетичних матеріалів для підвищення зносостійкості та ефекту розтягування. Якщо дитина новонароджена, то виключно натуральні матеріали, що забезпечують належні терморегулюючі властивості;
  2. Безпека. На одязі не повинно бути будь-яких елементів та аксесуарів, які можуть випирати, стискатися або врізатись у тіло. Бажано не купувати те, де є заклепки, рюшки, вставки з мережива та інших матеріалів, а також шнурівки та блискавки;
  3. Розмір. Деякі батьки купують речі на виріст, але це неправильно. Розмір повинен ідеально підходити дитині, до того ж одяг, який правильно носиться, прослужить довгий час;
  4. Зовнішній вигляд. Виробники пропонують велику кількість принтів, різних відтінків та комбінацій кольорів. Бажано вибирати те, що дитині сподобається. Інакше можна вибирати нейтральні відтінки.

Не треба забувати про прання. Бажано вибирати білизну одного кольору, щоб надалі можна було з комфортом прати речі за один раз. 

Як оцінити розмір?

Важливо вибирати той розмір, який підходить дитині. Нижня білизна не повинна здавлювати окремі ділянки тіла, натирати та створювати попрілості. Якщо взяти на виріст, одяг перетворюється на складки, які врізаються в тіло і створюється дискомфорт для дитини.

Необхідно зробити попередні заміри, враховуючи ріст, обхват грудей та стегон. Кожен виробник має таблицю розмірів спрощення вибору. Дітей до 2 років потрібно вимірювати кожні 2-3 місяці, адже вони швидко ростуть і часто потрібно купувати нові речі. Коли купуються боді чи повзунки, тоді до росту дитини слід додати 2-3 см.

Для вимірювання росту найкраще покласти дитину на ліжко. Для дітей віком від 7 до 15 років можна використовувати спеціальні таблиці розмірів від виробників. В інтернет-магазині «INTERTOP» навіть найвибагливіші батьки знайдуть для своїх малюків те, що потрібно, а допоможуть їм в цьому консультанти. 

На Тернопільщині більшість іноземців працюють на керівних посадах

Що зміниться в державній програмі єВідновлення?