Національна капела бандуристів України запрошує у Тернополі на різдвяний концерт “Зимова казка”

Поділитися

Найстарший творчий колектив України, якому виповнилося 105 років – Національна капела бандуристів України запрошує вас на різдвяний концерт «Зимова казка»
Що таке Національна капела бандуристів? Якщо пояснити просто – то це 45 красивих чоловіків, що одночасно співають та грають на бандурах. Якщо складніше – то це музиканти, які несуть в собі той прадавній ген українського кобзарства, що притаманний лише нашому народу, і який не дивлячись на всі намагання тоталітарних режимів знищити його, тільки загартувався та зміцнів. Кожен рік капела проводить конкурс, щоб відібрати до своїх лав самих достойних та самих яскравих особистостей, щоб і далі плекати цю унікальну культурну рису. На цей момент 9 артистів колективу зі зброєю в руках захищають рідну землю від російської агресії в лавах Збройних Сил України.
«Зимова казка» – унікально вирізняється від решти концертних програм колективу. Ретельно відібрані колядки та щедрівки з усіх куточків України, загальноулюблені та маловідомі, акапельні та з інструментальним супроводом, давні та сучасні – вся ця барвиста мозаїка складається в цілісну картину справжнього зимового дива. Замість конферансу звучать віншування та щедрування, що створює у глядача враження проведення концерту на «одному диханні», а ніжний жіночий вокал солістки Яни Ілларіонової, вплетений в суцвіття чоловічих голосів додає цьому дійству неповторного колориту.
Отже, не пропустіть, 19 січня, Тернопільський академічний обласний драматичний театр імені Т. Г. Шевченка, 18:30. Квитки від 150 до 350 гривень.
Програма концерту розрахована на 1 годину 30 хвилин без антракту.

Доба постів і карнавалів. Як жили, пили і кохалися у середньовіччі?

У Тернополі відбудеться вечір вульгарної поезії