Чому зросла ціна на біткоїн?

Поділитися

На початку тижня вартість криптовалюти Bitcoin зросла до 56000$ за одиницю. Для багатьох інвесторів це стало несподіванкою. Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин ось так пояснює таке різке зростання ціни на Біткоїн:”Все досить прозаїчно: напередодні був дуже великий приплив нових коштів до ETF-фондів. Якщо сумарно подивитися, то це 515 тисяч доларів. Ці кошти дуже швидко пішли на ринок. Вхідний грошовий потік і спричинив таку вартість біткоїна. ETF отримують кошти та спрямовують їх на ринок.

Склалася ситуація, коли за один день на ринок заходить півмільйона доларів, а всі інші починають гальмувати продаж біткоїну. Відбувається нестача пропозиції і курс швидко змінився. Також ми стоїмо на порозі халвінгу, який відбудеться у квітні. Все більше криптовалюту розглядають як форму збереження коштів, захищену від інфляції. Про це навіть інвестиційні банки починають казати. Криптовалюта все більше заохочує нових інвесторів, кількість грошей зростає і спрямовується на купівлю нового біткоїну.

Тобто рушійна сила в цій історії – це біткоїн-фонди. У перспективі вони можуть стати настільки великим, що будуть формувати ситуацію на ринку.

 

Співачка TRINY T присвятила новий сингл “Воля” другій річниці повномасштабного вторгнення

18 березня у Тернополі виступить Христина Соловій