ТОП-3 найпоширеніші міфи про лікування Акне від лікаря дерматолога

Поділитися

Навколо одного з найпоширеніших захворювань шкіри існує безліч міфів

Дар’я Гацька – кандидат медичних наук, дерматолог-косметолог
Акне – одне з найпоширеніших захворювань шкіри, з яким люди звертаються до дерматолога. Однак поруч з пошуками ефективного лікування, виникають міфи, які оточують цю проблему. Давайте розглянемо деякі з найпоширеніших міфів про акне та з’ясуємо їхню справжню сутність

1. Потрібно змінювати щодня наволочки на подушках і витирати обличчя щодня новим рушником
Друзі, Акне – це не короста, зміна постільної білизни чи безпосередньо наволочок нічим вам не допоможе. Так само як щоденна зміна рушників. Такі заходи ніяк не вплинуть на посилену роботу сальних залоз та запальний процес у них. А саме це являється основною проблемою вугрової хвороби.

2. Гормони ні при чому, лікувати потрібно лише шкіру

Нещодавно пацієнтка з Канади жалілась, що дерматолог відмовляється давати направлення до гінеколога, тому що статеві гормони не мають ніякого відношення до висипань на шкірі. Насправді, мають, ще й безпосереднє. Чоловічі статеві гормони впливають на роботу сальних залоз – посилюючи її і сприяючи появі запальних висипань. Саме тому при гіперандрогенії (підвищеному рівні чоловічих статевих гормонів у жінок) зʼявляються яскраві запальні висипання на обличчі+посилюється жирність шкіри. Якщо така ситуація присутня, консультація гінеколога не завадить, а лише допоможе у лікуванні Акне . Хоча справді, першу скрипку грає саме лікар дерматолог.

3. Дієта просто НЕОБХІДНА при Акне! Це неправда.

У багаточисельних дослідженнях доведено вплив молока тваринного походження на появу висипань акне, тому однозначно виключаємо молочку або переходимо на рослинне молоко (мигдалеве, кокосове, фундучне, бананове, вівсяне..). Всі інші продукти мають дуже опосередкований вплив і не повинні повністю виключатись із раціону. Акне – це не алергія на продукти харчування! Рекомендується дотримуватися здорового збалансованого раціону, це покращує роботу судинної системи, зменшує ризик цукрового діабету та висипань акне.

Юлія ТИМОШЕНКО: «Батьківщина» вимагає зупинити масштабний розпродаж сільськогосподарської землі»

COVID та грип відступають. Що після них?