Посадовець одеського ТЦК втрутився в систему “Оберіг” і зробив “непридатними” 138 ухилянтів та заробив щонайменше мільйон доларів

Поділитися

Держбюро розслідувань повідомило, що викрило посадовця Приморського РТЦК та СП Одеси, який організував масштабну схему заробітку на чоловіках, − вносячи зміни у систему “Оберіг”, зловмисник зробив “непридатними для служби” 138 військовозобов’язаних.
“Протиправна схема діяла в Одеському центрі комплектування з липня 2023 року. Тоді начальник відділу несанкціоновано почав втручатися в роботу електронної бази реєстру військовозобов’язаних “Оберіг” та загалом “відкоригував” дані щодо 138 військовозобов’язаних, фіктивно зробивши їх непридатними для військової служби”.
За свої послуги зловмисник брав від 4,5 до 7 тисяч доларів і таким чином, за даними ДБР, зумів заробити щонайменше мільйон доларів.
У бюро наголосили, що встановили усіх осіб, які встигли скористались схемою − частина з них вже виїхала за кордон.
“При проведенні спільних заходів ДБР зі співробітниками РТЦК та СП ухилянти, які залишились на території України, були доставлені до центру комплектування для оновлення даних та подальшої мобілізації до лав ЗСУ”, − йдеться в повідомленні.

У Тернополі із великим літнім концертом виступить YAKTAK

У Тернополі стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО