У Тернополі стартує національна програма соціалізації та адаптації для дітей з родин ВПО

Поділитися

У Тернополі запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом». Це тримісячний проєкт, спрямований на соціалізацію та адаптацію школярів із родин з-поміж ВПО.

За словами організаторів, окрім Тернополя, програма стартує ще у сімох містах України: Житомирі, Черкасах, Києві, Кривому Розі, Рівному, Дніпрі та Хмельницькому.

Тримісячний інтерактивний курс розрахований на дітей із родин переселенців віком від 6 до 9 років, які потребують підтримки в соціалізації та адаптації у новому місті. Як зазначає засновник ГО «Зрощуй суспільство» Микита Стрижко, ключове завдання команди проєкту — допомогти малечі подолати соціальні бар’єри.

«Наша мета — повернути дитинство малечі з родин вимушених переселенців та допомогти їм швидше соціалізуватися у новому місті. А тому, фундаментальною складовою проєкту є робота із профільними психологами, які у ненав’язливій та інтерактивній формі допоможуть дітям подолати страхи та інші тригери», — зазначає Стрижко.

Упродовж трьох місяців команда «Зрощуй суспільство» за підтримки програми «Єднання заради дії»планує провести понад 1150 занять у вісьмох містах України. Зустрічі з дітьми відбуватимуться завдяки партнерській підтримці ГО Ви.Мова, котрі надали приміщення на час реалізації проєкту.

«У кожному з міст-учасників проєкту працюватимуть наші спеціалісти, які готові зробити все, аби покращити життя малечі. Це непросто в умовах повномасштабної війни, але можливо, якщо докласти зусиль. В інтерактивному, ігровому форматі ми допоможемо малечі повернутися до повноцінного дитинства», — додають організатори проєкту.

Аби зареєструвати дитину на участь у проєкті у Тернополі, необхідно заповнити коротку форму за цим посиланням. 

Заняття проходитимуть за адресою вул. Коперника, 16 (Гончаренко центр Тернопіль). Діти з родин ВПО можуть пройти всю тримісячну програму або ж долучатися до окремих заходів на вибір батьків.

 Цей захід став можливим в межах програми “Єднання заради дії”, що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключно відповідальністю ГО «Зрощуй суспільство» та необов’язково відображає погляди IREX та Державного департаменту США.

Посадовець одеського ТЦК втрутився в систему “Оберіг” і зробив “непридатними” 138 ухилянтів та заробив щонайменше мільйон доларів

Продавці, кухарі, водії, вчителі, юристи, інженери, медпрацівники – молоді фахівці з Тернопільщини готові реалізовувати свій фаховий потенціал!