В сільськогосподарській Тернопільській області відбулась майже безлюдна аграрна проща до Зарваниці. Чому?

Поділитися
30-років тому на прощу у Зарваницю приходило понад 100 тисяч віруючих. Зараз заледве кілька сотень людей

У неділю Всіх святих українського народу і свято Матері Божої Неустанної Помочі  Української Греко-Католицької Церкви та українські аграрії здійснили фактично безлюдну прощу до Зарваниці. Чому? Бо протягом десятиліть Незалежної України священнослужителі обслуговували владу, були чиновникам та політикам різних мастей зручною трибуною. І парафіян це відверто відштовхнуло від цього агітпрому. Чим більше зараз розбудовується Зарваниця, тим менше й менше з кожним роком  паломників. Хіба що для наповнення церковної каси найбатшої єпархії України відбуються так звані “професійнв прощі “лихварів”: податківців, митників, прокурорів та інших не любих пересічним українцям персонажів.

Не допомогло збільшити кількість віруючих в аграрній області те, що Архиєрейську Божественну Літургію з цієї нагоди очолив Блаженніший Святослав у співслужінні єпископів з України, Канади, Бразилії та Аргентини. А чому? Бо це проща була для так званих “голів колгоспів”, а не простих селян, які в поті чола зараз активно трудяться на полях. Логічно проводити аграрну прощу, коли зібрано вражай. а не в розпал сезону.

І дуже дико виглядала остання акція Тернопільсько-зборівської єпархії зі збору 30 тонн макулатури для заправки “Тесл” та інших елітних автомобілів священників. У соцмережах краяни дуже критично відгукуються про таку халяву для заможних “заробітчан у рясах”.

У Тернополі на місці дитячого садочка будують церкву

росія вдарила по “Охматдиту” ракетою Х-101

Безоплатне навчання IT та креативним спеціальностям для 90 жінок з сільських місцевостей