В Україні запустили ініціативу з працевлаштування молодих спеціалісток в STEM-індустріях

Поділитися

Вакансії без досвіду: молодим спеціалісткам допомагають знайти роботу в STEM-індустріях

Для українок запустили ініціативу з працевлаштування, що допоможе знайти першу роботу чи стажування в STEM-галузях: наука, tech та діджитал, інженерія, математика. Скористатися нею можуть студентки, фахівчині-початківиці та світчерки. Щоб отримувати актуальні підбірки перевірених вакансій рівня Intern, Trainee/Junior, а також навчання та менторську підтримку, потрібно стати учасницею ком’юніті STEM is FEM, заповнивши форму.

Щороку частка жінок в IT зростає та наближається до чверті, йдеться в досліджені dev.ua. Водночас 51 % респондентів DOU відповіли, що знайти першу роботу «дуже важко». Серед найрозповсюдженіших викликів — недостатня кількість вакансій, відсутність відповіді компаній, а також зависокі вимоги до кандидатів. Аби допомогти жінкам здобути омріяну першу роботу, а українському бізнесу — вмотивованих фахівчинь, екосистема STEM is FEM запустила ініціативу з працевлаштування початківиць.

«Сьогодні український бізнес потребує кваліфікованих фахівців — зокрема, молодих спеціалістів і спеціалісток, які готові змінювати STEM-індустрію. Але студенти та випускники вишів не завжди розуміють, куди вони можуть йти і як розвиватися. Тому перед нашим проєктом стоїть важлива задача: «звести» вмотивованих дівчат-початківиць із компаніями, які готові їх навчати та ростити. Переконаний у тому, що співпраця освітніх ініціатив, кар’єрних платформ та бізнесу стимулюватиме розвиток українського техсектору та економіки загалом», — коментує Сергій Токарєв, ініціатор STEM is FEM, tech-бізнесмен та інвестор.

Реалізація ініціативи стала можливою за підтримки провідних порталів для пошуку роботи — Lezo, Happy Monday, BazaIT, які в партнерстві зі STEM is FEM добиратимуть актуальні вакансії для молодих спеціалісток. Наприклад, BazaIT допоможе швидше знаходити роботу в tech, коментує CEO та Co-Founder платформи Вікторія Наливайко:

«Я знаю, наскільки це важливо — знайти свою першу роботу. Ми об’єдналися, щоби пришвидшити цей шлях. Рекомендую початківицям бути вмотивованими та ініціативними, забути про скромність і почати розповідати про себе. Україні потрібні нові таланти, щоб стати країною першого світу».

Можливості комʼюніті не обмежуються добірками вакансій. Це підтримуюче середовище для молодих українок, які прагнуть розвиватися в STEM-науках та професіях. STEM is FEM проводить тематичні вебінари, зокрема, про складання резюме, проходження співбесід, ведення профілю в LinkedIn. Також проєкт надає менторську підтримку від експерт(ок)ів STEM-галузей.

​​STEM is FEM — перша STEM-екосистема в Україні, яка обʼєднує організації, людей та ідеї, що взаємодіють для популяризації освіти та карʼєри в галузях науки, технології, інженерії та математики. До екосистеми входять ком`юніті ​​STEM is FEM, Клуб Alumni, Платформа освітян, об`єднані метою забезпечити рівний доступ до безперервного навчання та можливостей у STEM, створити інклюзивну та різноманітну спільноту, здатну вирішувати складні завдання сучасного світу.

Перший заступник міського голови Кременця, депутатка Кременецької міської ради, староста одного з сіл громади та директор комунального підприємства вимагали хабар у підприємця

На Тернопільщині шукають дурних продавців, які будуть задурно працювати