Мистецький слід у Божих справах

Поділитися

f.і19.04.16r003_новый размер19 квітня 2016 року в державному архіві Тернопільської області відкрилась виставка “Мистецький слід у Божих справах”, експозицію виставки становлять дерев’янні ікони Володимира Шерстія. На відкритті до присутніх звернулись автор і іконописець Володимир Шерстій та директор держархіву області Федір Полянський від організаторів.

Міцна дружба і співпраця єднає колектив обласного архіву і заслуженого майстра народної творчості України, уродженця Підволочищини, вихідця з «родини малярів» Володимира Михайловича Шерстія.

Важко згадати, коли Володимир Шерстій вперше переступив поріг архіву і познайомив архівістів із своїми роботами та розказав про себе. Але з тих пір пан Володимир став частим і бажаним гостем в архіві, а виставки його робіт щорічними. Вже шостий рік поспіль стіни Домініканського монастиря будуть прикрашати ікони Володимира Шерстія: Свята Трійця, Архангел Варахиїл, Покров Богородиці, Богородиця Геронтисса, Богородиця Трилітствуюча, Святий Сергій, Богородиця Знайдення Загиблих, Святий Миколай, Богородиця Взіграння, Богородиця Невтомної Помочі (мандруюча). Ні однієї ікони, яка б виставлялась у попередні роки. Багато ікон після виставок не повертаються до свого творця, а знаходять своїх нових власників і несуть світло віри в інші українські оселі або навіть мандрують через океани на далекі континенти. Та пан Володимир не тільки щедро ділиться своїм талантом. Він ще займає дуже активну життєву позицію як громадянин. В часи революції Гідності активно допомагав Майдану – відвозив харчі і теплі речі, а з початком війни з Росією як волонтер неодноразово відвідував українських воїнів на фронті. Під час поїздки в зону АТО в грудні 2014 року в с. Троїцьке Луганської області на передових позиціях у військовому наметі третьої роти одного з батальйонів128-о гірсько-піхотної бригади відбулось освячення ікони Матері Божої Невтомної Помочі.

Співпраця із Володимиром Михайловичем Шерстієм вийшла на новий рівень. В державному архіві започатковано особовий фонд митця.

Запрошуємо всіх цінителів прекрасного відвідати Великодню виставку ікон, яка буде експонуватись в обласному архіві протягом місяця.

фото Ігоря Крочака

Каякерські змагання “Той, що греблю рве” відбудуться 23-24 квітня

Ахметов фінансує ДНР