У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей говорили про дитячі кризи

Поділитися

IMG_9102-001В Тернопільській обласній книгозбірні для дітей існує чудова традиція – допомагати батькам у вихованні і всебічному розвитку їхніх чад. Бібліотекарі знайомлять маленьких читачів з добрими і корисними книгами, влаштовують для них цікаві заходи, а ще – запрошують фахівців з різних галузей науки, медицини, які допомагають дорослим будувати довірливі й гармонійні відносини між усіма членами сім’ї. Співпраця бібліотеки з Рівненською громадською організацією «Психолого-логопедичний центр «Ефектус» зародилась зовсім нещодавно, але вже дала свої перші плоди.
Сімнадцятого квітня на базі книгозбірні відбувся семінар для батьків на тему «Дитячі кризи. Зрозуміти і подолати». Захід проводився за участю практичного психолога центру «ЕФЕКТУС» Світлани Гришечкіної. Під час семінару на обговорення було винесено низку важливих питань, що турбують батьків в різні періоди життя улюбленого чада. Маючи багаторічний досвід роботи у сфері психології, Світлана Романівна надала учасникам семінару ряд рекомендацій щодо виховання і стимуляції процесів розвитку дитини. За її словами, саме ці періоди, які ми вже звикли називати «кризами» , і є ознакою того, що дитина розвивається нормально. Тому дорослим важливо вчасно задуматись над власною поведінкою або звернутись за порадою до фахівця, аби не травмувати і не нашкодити «чомучці» у його нестримному бажанні пізнавати цей дивовижний світ. Пані Світлана також порадила з обережністю застосовувати різні методи загартовування, адже «гострі відчуття», які переживає дитина в момент занурення в крижану воду, або під час деяких видів динамічної гімнастики, можуть поступово переростати у хворобливі звички і навіть манії.
А от найкращим періодом для закладення фундаменту майбутньої особистості, на думку психолога є перші сім років життя. В цьому віці найбільш дієвими є такі методи роботи з дітьми як арт-терапія, казкотерапія, танцювально-рухова терапія, які, до речі, користуються великою популярністю і серед маленьких читачів бібліотеки.
Попри те, що спілкування тривало більше трьох годин, багато питань, які турбують сучасних батьків, все ж залишились без відповіді. Тому приємною новиною для всіх учасників семінару стала звістка про його продовження. Отож, майбутні заходи будуть присвячені таким темам: «Неслухняні діти – корекція поведінки», «Закономірності розвитку дітей», «Конфлікти між дітьми у сім’ї», інформація про які буде розміщена на сайті бібліотеки odb.te.ua.
Завершуючи семінар, пані Світлана побажала всім учасникам терпіння і успіхів у непростій «професії» під назвою батьківство, а також роздала диски з додатковою інформацією по даній темі.
Цінним подарунком для бібліотеки стали подаровані рівненською гостею книги з практичної психології: «Виховання дитини»– практичні рекомендації та «Секрети успіху» – тренінги, які незабаром стануть доступними і корисними для наших читачів.
Уляна Пилипчук –
працівниця бібліотеки

IMG_9100

Дротики “Бортнеце” зайняли 62% в експорті Тернопільщини

У Підволочиську пастор привласнив гроші своїх парафіян-заробітчан