В оновленому Firefox стало простіше заблокувати стеження за собою

Поділитися

У Firefox 65 розширились налаштування щодо дозволів стежити за діями користувачів в інтернеті.
Як пише TheVerge, тепер у юзерів браузера Firefox збільшились опції блокування трекінгу їхньої активності в інтернеті. Мова йде про більш гнучкі налаштування щодо інформації, якою користувачі діляться з компаніями.

Раніше у цьому браузері було два режими: «Стандартний» та «Жорсткий». У першому варіанті активність юзера приховувалась лише тоді, коли він переходив у приватний перегляд. Якщо він обирав «Жорсткий» режим, то повністю блокувалося усе стеження (з деякими винятками).

Зараз додався ще один режим — «Користувацький». Тепер юзер може сам обрати кому він дозволяє збирати про себе дані, а кому ні.

Крім того, оновлений браузер виніс ці налаштування у більш зручне місце — в кнопку «і» поряд з рядком адреси сайту. Тепер у цьому вікні можна переглянути усі дозволи для цього сайту, який контент від нього блокується та що він може відстежувати.

Також оновлення браузера торкнулися менеджера завдань. Він дозволить користувачам бачити вікна чи додатки, що сповільнюють роботу, і, за необхідності, їх закрити

Страшні морози атакують США

Росія хоче прибрати Порошенка і отримати інший парламент – розвідка США