3 березня спеціалісти Борщівського районного центру зайнятості провели у місцевій загальноосвітній школі № 3 для 62-х випускників 9 класів презентацію професії кухар.Було зазначено, що більшість професій, яких потребує район, це робітничі професії і серед них – професія кухаря.Мережа приватних закладів громадського харчування на Борщівщині з кожним роком розширюється за рахунок створення невеликих кафе, кафетеріїв, міні-барів, ресторанів. Професійні знання і навички, набуті під час освоєння фаху кухаря, можна застосовувати, працюючи і офіціантом, і барменом, і кулінаром, і пекарем, і кондитером.
Учні знайомилися із загальною характеристикою згаданої професії, санітарно-гігієнічними умовами та безпекою праці, вимогами фаху до робітника, дізналися, де в області можна навчитися на кухаря. Завдяки профорієнтаційному терміналу, що розміщений школі, старшокласники працювали з інформаційним блоком „Абетка професій”, переглянули відео про кухарів.