Рекордний коровай, вагою понад 600 кілограмів, спекли під час проведення обласного «Свята хліба» у смт.Гусятин на Тернопільщині з нагоди 20-ої річниці Незалежності України.
Господині, які готували цей диво-коровай, використали для його випікання 600 кг борошна вищого ґатунку, 1100 курячих яєць, 15 кг масла, 1 кг маргарину, 30 кг цукру, 12 кг родзинок, 6 кг дріжджів, 15 кг цукрової пудри, 3 кг желатину, 120 літрів молока, 6 кг меду.
Коровай має в діаметрі 4 метри. Висота його сягає 2 метрів.
«Цей коровай символізує достаток та родючість Тернопільської землі, щедрість та працьовитість її людей», – прокоментував подію голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян.
Представник Книги рекордів України, Заслужений артист України Олександр Бурміцький офіційно зафіксував факт виготовлення найбільшого в Україні короваю, та вручив Голові Тернопільської обласної державної адміністрації Валентину Хоптяну сертифікат-свідоцтво про встановлення рекорду.
По завершенні фіксації рекорду коровай було поділено між гостями свята.