Тернопільські артилеристи готуються до Пасхальних свят

Поділитися

Військові, як і всі християни України, готуються до Великодня. 8 квітня, напередодні великого свята Воскресіння Ісуса Христа до військовослужбовців 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що на Тернопільщині завітали представники різних християнських конфесій, щоби донести до серця кожного воїна цінності, про які говорить Біблія.

Представники духовенства поспілкувалися з артилеристами та розповіли їм про особливості Великого посту.

– Ми не пропагуємо якусь певну церкву, у нас лише одна ціль, щоби християнство було не номінальним, а практичним. Це любов до ближнього, підтримка, молитва, допомога один одному, – зазначив служитель церкви любові і зцілення отець Роман, який свого часу також служив в армії, а тому знає з середини буденне військове життя..

За словами заступника командира артилерійської бригади з виховної роботи підполковника Володимира Сімончука представники різних християнський конфесій є частими гостями у військовій частині. Щонайменше один раз на тиждень вони спілкуються з воїнами строкової служби на теми збереження життя і здоров’я, безпечної поведінки. Крім того, бажаючі артилеристи у неділю та свята відвідують церкву.

 

– Уся ця робота створює атмосферу довіри у колективі, заставляє військовослужбовців задуматися про цінність людського життя, дисциплінує їх, націлює на виконання службових обов’язків, надихає на сумлінне служіння Вітчизні, – підкреслив підполковник Володимир Сімончук.

 

Завдяки таким заходам у військовій частині проводиться профілактика суїцидів і давно не стоїть питання нестатутних взаємовідносин серед військовослужбовців.

 

Як зазначив підполковник Володимир Сімончук на саму Пасху військовослужбовці бригади планують відвідати церкву та разом із усіма християнами святкувати Великодень.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

 

За 500 гривень у Тернополі “малюють” інвалідність

Юрій Андрухович зізнався про свої перебільшення у творчості (відео)