У Тернополі облдержадміністрація, мерія, міліція, суди, прокуратура порушують закон?

Поділитися

6 березня 2013 року в готелі «Тернопіль» компанія «Волошин» спільно з Microsoft Україна провели семінар, на якому розповіли про усі аспекти користування неліцензійним програмним забезпеченням.

Журналістам було цікаво почути з перших уст стан справ у цій царині. Виявилось і влада. і правоохоронці, і бізнес порушують у цій царині закон. Пропонуємо вам переглянути відео, де представник компнії Біла Гейтца розповів про критичний стан справ в Україні і Тернополі зокрема. Нижче подано прес-реліз компанії.

Хакери в Україні і Тернополі: аналіз діяльності від найкрутішого фахівця зі столиці (відеорозмова)

Уже перший виступ виклав багато питань та дискусій, адже саме на ньому Юрій Омельченко, керівник департаменту Захисту інтелектуальної власності Майкрософт, розповів, з якими проблемами можуть зіткнутися користувачі неліцензійного програмного забезпечення (далі ПЗ).

– На жаль, через непроінформованість користувачі стають жертвами піратів, – каже Юрій. – Велика кількість магазинів продає саме неліцензійне ПЗ, тому ваш комп’ютер може стати незахищений перед вірусами. Найпростіший спосіб перевірити програмне забезпечення – подивитись, чи є наклейка сертифікату справжності – COA на корпусі.

84% українців використовують неліцензійне ПЗ. Для порівняння, у США ним користуються лише 19%. Таке користування є порушенням авторського права.

– Справа у тому, що навіть в уряді на понад 50% комп’ютерів використовують неліцензійне ПЗ, – розповів Юрій Омельченко. – За десять років із компанією Microsoft був підписаний лише один договір, який виконаний не повністю. В Україні є деякі обласні ради, які звернулись до нас щодо співпраці. Ми розуміємо, що одразу для всіх комп’ютерів в уряді придбати забезпечення буде дуже важко. В кожному районі України – своя ситуація. Треба зробити ретельний аналіз, щоб знати, що саме потрібно купувати.

Для  порядку в програмному забезпеченні, яке використовують організації, пан Юрій порадив: «Якщо вже використовуєте безкоштовне ПЗ, то скачуйте його з перевірених джерел». Також, він запропонував для керівників та ІТ-спеціалістів методики, які дозволяють знати та контролювати, яке є на підприємстві ПЗ. Наприклад, одна з них Software Asset Management.

«Сьогодні більшість IT-спеціалістів вважають кіберзагрози найбільш небезпечними для бізнесу після нестабільної економічної ситуації, – коментує Олександр Урденко, директор департаменту досліджень комп’ютерної техніки, програмних продуктів і телекомунікаційних систем АБ «Традиції професіоналів». – Експлойти – це найбільш розповсюджений спосіб проникнення шкідливого коду на комп’ютер користувачів. В результаті чого можна втратити конфіденційну інформацію, приватні та фінансові дані, а також завдати шкоди ПК. Використання неліцензійного ПЗ лише збільшує шанси зараження комп’ютера шкідливими програмами, оскільки воно є неофіційним, вчасно не оновлюється і може заздалегідь містити шкідливий код».

Дізнатися більше про шкідливі програми та перевірити свій комп’ютер користувачі можуть на сайті www.microsoft.com/security; якщо будуть знайдені віруси, ресурс запропонує їх видалити.

У другій частині семінару Ярослав Бережанський, менеджер по роботі з регіональними партнерами Майкрософт Україна, звернув увагу на нове та вдосконалене у  Windows 8, а також ознайомив присутніх з Windows RT.

А Андрій Олексюк, керівник відділу консалтингу компанії «Волошин»,  розповів про співпрацю компанії з Майкрософт Україна та про те, яким чином компанія «Волошин» допоможе Вам у вирішенні питань ІТ-інфраструктури.

Також, в кінці семінару були розіграні призи – всі переможці залишились задоволеними.

 *   *   *

Довідково:

Компанія «Волошин» є партнером фірми 1С та працює на ринку ділового програмного забезпечення з 2001 року. Сьогодні компанія очолює рейтинг партнерів 1С у західному регіоні та входить в 10-ку найуспішніших компаній франчайзингової мережі 1С в Україні. Компанія «Волошин» володіє статусами: «1С:Франчайзі», «1С:Консалтинг», «Центр компетенції по виробництву», «Центр сертифікаційного навчання».

Окремим напрямком діяльності компанії є надання консалтингових послуг в сфері бухгалтерського обліку та оподаткування, управління фінансами, управління персоналом, управлінський консалтинг, ІТ-консалтинг.

Додаткову інформацію про компанію та продукти компанії «Волошин» можна знайти на сайті: www.voloshyn.com.ua

***

Заснована у 1975 році, корпорація Microsoft є визнаним світовим лідером у галузі розробки програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень, які допомагають людям та компаніям повністю реалізувати свій потенціал.

З 2003 року в Україні працює компанія «Майкрософт Україна», до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення, а також впровадження і локалізація новітніх технологій на території України.

Додаткову інформацію про компанію та продукти Microsoft можна знайти на веб-серверах Microsoft: www.microsoft.ua.

8 березня – це гарний привід зробити приємне близьким жінкам

Хакери в Україні і Тернополі: аналіз діяльності від найкрутішого фахівця зі столиці (відеорозмова)