Про колишнього нардепа з Тернопільщини знімуть фільм

Поділитися

І хоч Леонід Кравчук ввійшов в історію України як перший президент, для мешканців Тернопільщини він також запам’ятався як народний депутат України від Теребовлянського виборчого округу. Саме після програшу на президентських виборах 1994 року, Кравчук успішно балотувався на окрузі несподівано померлого нардепа-націоналіста Романа Купера. Завдяки Кравчуку свою кар’єру зробить пересічний випускник “дурфаку” – факультету фізкультури Михайло Цимбалюк. Після невдалої педагогічної кар’єри,  Михайло Михайлович подався в даїшники. Завдяки знайомству з Кравчуком під час виборів 1994 року, кар’єра Цимбалюка виросла як на дріжджах.  Чи буде згадано “тернопільський період” в долі Кравчука – невідомо, як і його теза, що тернополяни можуть хоч раком стати, а буде так як він хоче. Після цієї заяви на спільній прес-конференції з Віктором Медведчуком у Тернопільській державній телерадіокомпанії, Леонід Кравчук жодного разу не наважився приїхати до файного міста.

Державне агентство з питань кіно планує зняти неігровий фільм, присвячений 80-річниці від дня народження першого Президента України Леоніда Кравчука.  Про це йдеться в оголошенні конкурсу кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2014-2015 роки з метою отримання державного фінансування за державним замовленням або державною фінансовою підтримкою.

 Конкурс держкіно проводить у двох сесіях: неігрові фільми та всі фільми (дитячі, анімаційні, неігрові). Загалом конкурсом запропоновано п’ять тем фільмів, виробництво яких буде здійснено державним коштом, повідомляє Телекритика

 У тематичній серії «неігрові фільми» представлено кілька тем: 80-річчя від дня народження Леоніда Кравчука, подвиг героїв бою під Крутами та боротьба за державну незалежність України в 1917-1920 роках, 80-ті роковини Голодомору в Україні та вшанування пам’яті жертв геноциду Української нації 1932-1933 рр.

 Крім того Держкіно пропонує виробникам зняти дитячі, анімаційні чи неігрові фільми на теми подвигу воїнів інтернаціоналістів та стрічки, присвячені 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

 Щоб узяти участь у конкурсі, апліканти мають подати заявку та фінансовий план фільму до Держкіно України до 25 жовтня. Відбір стрічок, які отримають державне фінансування, триватиме до 28 листопада.

Користувачі почали скаржитись на iPhone 5S

Чим завинили педагоги перед Тернопільською обласною радою?