Роботодавцям потрібні кваліфіковані спеціалісти

Поділитися

Професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних як вид соціальних послуг та складова активної політики зайнятості направлені на задоволення потреб клієнтів, як безробітних, так і роботодавців.

Професійне навчання безробітних у 2010 році здійснювалось на договірних умовах на базі навчальних закладів, підприємств, установ і організацій різних форм власності і підпорядкування. Протягом минулого року службою зайнятості із 14 професійно-технічними навчальними закладами, 13 вищими навчальними закладами І-ІV рівнів акредитації, 1 навчальним закладом державної служби зайнятості та 1304 підприємствами, установами та організаціями укладено 1910 договорів на професійне навчання безробітних.

На їх базі за направленнями центрів зайнятості професійне навчання проходили 4486 безробітних. Із числа осіб, які завершили навчання, 3748 (96,2%) – працевлаштовані.

Зберігається тенденція до збільшення кількості напрямків професійного навчання безробітних за робітничими професіями та спеціальностями, що користуються попитом на ринку праці. Упродовж 2010 р. навчання здійснювалось за 352 професіями та напрямками проти 195 напрямків у 2009-му.

Найбільшим попитом на регіональному ринку праці та серед безробітних користувалися професії (спеціальності): бухгалтер, водій автотранспортних засобів (категорія С), економіст, електрогазозварник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, заготівельник продуктів і сировини (лікарської сировини), каменотес, кухар, маляр, муляр, оператор комп’ютерного набору, оператор котельні, перукар, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, робітник фермерського господарства, слюсар-ремонтник, тракторист-машиніст, штукатур та інші, а також напрямки: «Менеджмент малого підприємництва», «Нові трактори та сільськогосподарські машини вітчизняного та зарубіжного виробництва з умінням роботи та керування ними». Вперше проводилось профнавчання за професіями, спеціальностями: контролер водопровідного господарства, машиніст компресорних установок, машиніст парових турбін, машиніст тістомісильних машин, слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, туризмознавець.

“Тернопільська липа” тішиться, що у Сергія Лазо вийшла дванадцята книжка – «Майстри часу та ще чогось»

Під замовлення роботодавців