Під замовлення роботодавців

Поділитися

Для задоволення потреб роботодавців у якісній робочій силі обласною службою зайнятості організовувалось професійне навчання 358 безробітних за індивідуальними навчальними планами і програмами за 45 професіями.

З метою швидкої адаптації до умов конкретного виробництва, трудового колективу та задоволення потреб роботодавців у висококваліфікованих кадрах проводилась робота з підвищення кваліфікації безробітних. Минулоріч підвищували кваліфікацію 3502 особи, із них 2421 – шляхом стажування та на курсах цільового призначення. Це дало можливість адаптуватися до нових умов роботи і працевлаштуватися 2213 безробітним.

Груповою формою навчання охоплено 1392 безробітних. Всього, у минулому році під конкретні замовлення роботодавців навчався 4171 безробітний, що складає 93% від загальної чисельності безробітних, які проходили профпідготовку.

У загальній чисельності безробітних, які проходили професійне навчання, жінки складають 39,6% (1778 осіб). Завершили навчання 1459 осіб, з них працевлаштовано – 1404 осіб (96,2%).

Із числа безробітних віком до 35 років проходили профнавчання 1966 (43,8%) осіб. Завершили навчання 1535 молодих осіб, з них працевлаштовані – 1461 особа (95,2%).

У 2010-му за направленнями служби зайнятості здобували фах 43 випускники середніх загальноосвітніх навчальних закладів. Завершили навчання 17 осіб, всі вони працевлаштовані.

Із числа осіб, які повернулись із місць позбавлення волі, 2 безробітних навчались за професіями комірник та продавець продовольчих та непродовольчих товарів. Один із них закінчив навчання та працевлаштований.

2458 безробітних жителів сільської місцевості також мали потребу оволодіти новою професією. Завершили навчання 2171 осіб, з них 2119 (97,6 %) – працевлаштовані за сприяння служби зайнятості.

У продовж 2010 року професійне навчання проходили й 77 безробітних осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вони здобували професії (спеціальності): бухгалтер, виконавець робіт, водій, електрогазозварник, заготівельник продуктів і сировини (лікарської сировини), зоотехнік, інженер, кондитер, кравець, менеджер (управитель) зі збуту, обліковець міри та виробів, оператор комп’ютерного набору, оператор котельні, оператор поштового зв’язку, охоронник, представник торговельний, продавець непродовольчих та продовольчих товарів, сестра медична, слюсар-ремонтник, тістороб, технолог, тракторист; художник (дизайнер) та ін., а також навчались за напрямками: «Вивчення сільськогосподарської техніки іноземного виробництва», «Комп’ютерні технології в бухгалтерському обліку», «Менеджмент малого підприємництва», «Особливості обслуговування та ремонту електродвигунів», «Технологічні особливості виготовлення сирів». Завершили навчання 73 інваліда, з них 69 – працевлаштовані за сприяння служби зайнятості.

Роботодавцям потрібні кваліфіковані спеціалісти

Тернопіль вшанує день пам’яті Героїв Крут загальноміським збором патріотичних організацій