У Тернополі буде «силіконова долина» завдяки Твіттеру чи Надалу???

Поділитися

Впродовж 22-23 січня, у Тернополі відбулись неформальні, відкриті інтерактивні зустрічі молоді, метою яких є інтеграція середовища, обмін досвідом та ідеями, а також ― добрий відпочинок. Всі ці заходи мають назву TwiTerEvent.

Участь у них, крім тернополян, беруть гості з Києва, Ужгорода, Львова, Одеси, Рівного, Хмельницького, Староконстянтинова, Бережан, Копичинець, Хоросткова та інших міст України, які ведуть свої блоги в Twitter (соціальна мережа, яка являє собою об’єднання мікроблогів, в яких користувачі надсилають короткі текстові повідомлення до 140 символів, використовуючи SMS чи служби миттєвих повідомлень).

Першого дня, 22 січня, зустрічі твіттерян проводилися в приміщенні Пласту, що на вул.Федьковича, у формі виступів доповідачів. Доповіді були на теми: «Твіттер та громадські організації» ,«Твіттер та журналісти» , «Твіттер та туризм» , «Твіттер та влада». Усі доповіді були цікаві та змістовні, тому кожен з доповідачів отримав подяку від залу у вигляді оплесків.
На зустрічі виступив мер Тернополя Сергій Надал, котрий теж присутній у мережі Твіттеру.
Несподіваною для твіттерян була пропозиція від мера організувати у Тернополі своєрідну «силіконову долину».

Продовжилась зустріч твіттерян 22 січня відкриттям музею Твіттеру у ЦДМІ ім.Довженка. Як зазначив директор ЦДМІ Олександр Домбровський: «Адміністрація закладу завжди підтримує молодіжні ініціативи і надає їм технічну та методичну підтримку». Майстер народної творчості Ярослав Осадца представив для експозиції власноручно зроблений дідух . А організатор TwiTerEvent Володимир Ханас, розповів як виникла ідея організації музею, пише http://maidanua.org

Він також передав до експозиції книжку Сергія Надала, яку мер презентував твіттерянам.
Серед інших експонатів було багато фотозгадок про Twitter в місцевій друкованій та інтернет-пресі. Учасники баркемпу уже під час відкриття передавали власні артефакти. Сподіваємось, що ця акція матиме своє логічне продовження і окрім Музею Твіттеру у Тернополі буде і своя «силіконова долина». А, власне, чому б і ні?

У Тернополі “свободівські” владоможці досі не спромоглися утворити «гарячої лінії» до Євро 2012. А залишилось лише 500 днів!!!

Заробітчани з Тернопільщини об’єднуються в Інтернеті