“Укргазвидобування” придбала на Тернопіллі нафтобазу та заправні станції

Поділитися

ДК “Укргазвидобування” отримала дозвіл Антимонопольного комітету на придбання 84 АЗС.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби компанії.

Автозаправні комплекси розташовані в Донецькій, Луганській, Харківській, Полтавській, Сумській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Одеській, Тернопільській та Закарпатській областях.

Роздрібна мережа компанії також буде посилена придбанням 3 нафтобаз у Полтавській, Одеській та Тернопільській областях.

Завдяки купівлі нових автозаправних станцій мережа ДК “Укргазвидобування” збільшиться до 94 АЗС.

“Розвиток власної роздрібної мережі є завершальним етапом у створенні вертикально-інтегрованої компанії із замкнутим циклом виробництва від пошуку та розвідки родовищ нафти і газу, видобутку, транспортування, переробки вуглеводнів та реалізації нафтопродуктів”, – наголошується у повідомленні.

У компанії зазначають, що досі роздрібна торгівля нафтопродуктами не відігравала значної ролі в діяльності “Укргазвидобування”, на сьогодні через мережу АЗС компанії реалізовується менше 2% нафтопродуктів власного виробництва.

До кінця 2011 року цей показник заплановано збільшити до 40-50%.

“Реалізація нафтопродуктів власного виробництва через роздрібну мережу дозволить збільшити доходи та підвищити ефективність роботи Компанії. Розбудова власної роздрібної мережі Компанії стане першим кроком до здійснення державної політики з утримання економічно обґрунтованих цін на нафтопродукти та запобігання різким стрибкам вартості пального в Україні”, – заявив директор ДК “Укргазвидобування” Юрій Борисов.

Як відомо, створення власної мережі АЗС ДК “Укргазвидобування” було розпочато в кінці 2007 року.

На сьогодні під брендом “Укргазвидобування” працює 10 АЗС у Харківській області, на автозаправних станціях реалізуються нафтопродукти виробництва Шебелинського ГПЗ, що входить в структуру ДК “Укргазвидобування”.

Завод виробляє автомобільні бензини марок А-76, А-92, А-95, дизельне пальне, скраплений газ, уайт-спиріт, мазут, бітум та інші нафтопродукти.

У щорічному рейтингу якості життя Україна опустилася на 5 рядків і зайняла 73 місце, поруч з Намібією, Ботсваною, Тринідад і Тобаго

Тернопільським журналістам на замітку