Використання об’єктів тваринного світу Тернопільщини на контролі Держекоінспекції

Поділитися

З метою перевірки стану охорони та раціонального використання об’єктів тваринного світу протягом 2010 року інспекторами Держекоінспекції в області проведено 18 перевірок та 81 рейд по боротьбі з браконьєрством. Крім того, на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства при веденні мисливського господарства перевірялися користувачі мисливських угідь області. Також протягом року проведено 24 перевірки та 99 рейдів по боротьбі з браконьєрством відносно водних живих ресурсів.

Загалом за порушення вимог природоохоронного законодавства у галузі охорони тваринного світу та водних живих ресурсів складено 130 протоколів на загальну суму штрафів 15,532 тис.грн., вилучено 1 одиницю зброї, 3,5 км сітних знарядь лову та гумовий човен. 1 протокол передано у прокуратуру Заліщицького району за ознаками злочину передбаченого ст. 245 Кримінального Кодексу України.

Серед виявлених порушень – пониження рівня води у ставку, скид неочищених стоків у водойму, які призвели до загибелі риби, полювання у заборонений час та без відповідного дозволу, використання заборонених знарядь лову та полювання, спалювання залишків сухої рослинності.

Загалом шкода, нанесена навколишньому природному середовищу внаслідок таких порушень, склала 199,5 тис.грн.

 

М.Я.Батіг – начальник Державної екологічної інспекції  у Тернопільській області

“Тернопільська липа” переконана – у Тернополі буде свій Монмартр!!!

Агрострахування має стати доступним для українських фермерів