Як насправді відбулась урочиста академія та творчий звіт «Єднайсь, український народе!” майстрів мистецтв Бережанського району ( Тернопільщина відзначає 92-гу річницю проголошення Акту Злуки)

Поділитися

У  приміщенні палацу культури „Березіль” імені Леся Курбаса, що у Тернополі, відбулися урочисті збори громадськості краю, присвячені Дню Соборності України.

У фойє «Березоля» майстри Бережанщини репрезентували свої вироби. Чиновники “про людське око” ознайомилися з експозицією та поспілкувався із бережанськими умільцями.

Вінок пісень, запальних танків – увесь свій творчий доробок, присвячений Дню Соборності України,  подарували  мистецькі колективи та виконавці  Бережанського району присутнім у найбільшій концертній залі області тернополянам, пише прес-служба облради.

Приємно було відзначити, що зал “Березолю” був переповнений. Вільних місць не було. Навіть у проходах на балконі другого поверху. Насправді, концерт-звіт Бережанського району не викликав би такого ажіотажу, якби держслужбовців “не зігнали” до найбільшої зали області. Рівень концерту був для пенсіонерів. Їх і порадували діти-держслужбовці, які в переважній масі “сплавили” запрошення батькам.

Третина репертуару дійсно приємно здивували. Пісні, колядки та окремі танці були виконані добротно. Підвів бережанців звукорежисер. Чому? Було надзвичайно помітно фонограму. Хоч співаки виконували патріотичні пісні.

Загальна масовка, яка іноді бездумно скупчувалась на сцені, є промахом мистецьких керівників, автора сценарію та режисера дійства.

Керівник прес-служби Тернопільської міської ради навіть через чотири години не подала інформацію як мер вітав тернополян з Актом Злуки

Як звітував Бережанський район (92-й річниці Акту Злуки присвячується) (відео)