Через незаконні дії державних виконавців 39 правопорушників уникли сплати штрафів

Поділитися

Під час перевірки, що провів прокурор Заліщицького району у  відділі державної виконавчої служби районного управління юстиції, виявлені факти складання завідомо неправдивих актів держвиконавцями    упродовж 2009-2010 років.    У документах значилось, що громадяни, які притягнуті до адміністративної відповідальності працівниками ДАІ за порушення Правил дорожнього руху України, та стосовно яких постанови звернуто для примусового виконання, не проживають на території Заліщицького району.

Насправді ж, правопорушники не змінювали адреси проживання , але через недбалість    держслужбовців ,   вони безпідставно уникали від сплати накладених на них штрафів .

Слідством встановлено, що  один з  державних виконавців склав 24 таких завідомо неправдивих акти, внаслідок чого до  бюджету не надійшло близько 10 тис. грн.  Через злочинні дії іншого виконавця,   15 правопорушників уникли встановленої законом відповідальності, а до бюджету не надійшло майже 30 тис.грн.

За результатами перевірки, прокурор Заліщицького району порушив кримінальні справи стосовно державних службовців за   ст. 364  (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 366  (службове підроблення) КК України. Триває досудове слідство, повідомляє “Про все”  прес-секретар прокурора області Леся Долішна

Обласна рада профспілок ініціює «круглий стіл» з питань проведення пенсійної реформи в Україні

Тернопільські політики з УНП закликають владу припинити дискримінацію селян