Тернопільські політики з УНП закликають владу припинити дискримінацію селян

Поділитися

Тернопільська обласна організація Української народної партії звертається до Президента, уряду та Верховної Ради припинити дискримінацію селян, які мають статус членів особистих селянських господарств, оскільки норми нового податкового законодавства ставлять їх в нерівні умови з іншими власниками землі, практично знищують основу для розвитку малого сільгоспвиробництва, яке і так не спроможне конкурувати з великим аграрним бізнесом, та нівелюють споконвічне покликання українців працювати на землі.

У своїй заяві члени Проводу Тернопільської УНП звертають увагу влади на те, що „недосконала земельна реформа породила чимало проблем, зокрема, викликала до життя таке недопустиме в цивілізованому світі явище, як дискримінація власників земельних ділянок”. „З одного боку в процесі роздержавлення значна кількість громадян отримала у власність землю – ресурс, який теоретично міг би покращити фінансове становище власника землі та членів його родини, а з другого боку держава, передавши безоплатно у власність землю, не надала переважній більшості її власників жодної підтримки − ані фінансової, ані соціальної, чим поставила їх у нерівні умови із великими сільгосппідприємствами й тими громадянами, які могли використати свій соціальний статус, посаду чи матеріальні ресурси родини”, − наголошується у заяві обласної УНП.

Таким чином було закладено підґрунтя для дискримінаційних проявів. Черговий «подарунком» для членів ОСГ від влади стало нове податкове законодавство. Тернопільська УНП вимагає скасувати норми Податкового кодексу щодо оподатковування доходів громадян від продажу сільгосппродукції власного виробництва, яку вони отримали з особистого селянського господарства.

Українська народна партія вимагає від влади нарешті утвердити соціальну справедливість щодо громадян, які самостійно працюють на земельних ділянках, забезпечуючи себе та свої родини, а також створити реальні стимули для розвитку приватного сільгоспвиробництва.

Через незаконні дії державних виконавців 39 правопорушників уникли сплати штрафів

Пітримай “тернопільського Сірого” у конкурсі “Найкрасивіший мужчина 2010 року”