Екс-губернатор Тернопільщини Цимбалюк переконаний, що рішення суду не впливає на ставлення до Бандери і Шухевича. Для чого такий суд і половинчаста позиція?

Поділитися

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк переконаний, що рішення суду ніяк не впливають на ставлення до Степана Бандери та Романа Шухевича.

“Є регіони, де певні покоління виросли на прикладах цих особистостей, вони є для цих людей взірцем боротьби за свої ідеали, прикладом жертовності”, – заявив Цимбалюк.

Водночас губернатор ухилився від відповіді, як він особисто оцінює позбавлення Бандери звання.

“Не стільки важливий юридичний статус. Головне, щоб ті люди, які вважають їх героями залишались на своїх позиціях”, – зауважив Цимбалюк.

Також львівський губернатор розповів і про взаємодію з різними політичними силами в області.

“Моє завдання, яке поставив перезидент Янукович – об’єднати всі політичні сили, представлені в облраді, навколо вирішення проблем, що є в регіоні. І я хочу їм подякувати. В більшості з тими людьми, які представлені в органах влади, я знайомий давно. Є речі, які нас роз’єднують, ми маємо різні точки зору, особисті, але це не заважає вирішувати нам питання розвитку нашого краю. Думаю, час покаже, що ми йдемо у правильному напрямку”, – наголосив Цимбалюк.

Нагадаємо, у жовтні 2009 року адвокат Володимир Оленцевич за дорученням доктора медичних наук Анатолія Соловйова подав позов до Донецького окружного адміністративного суду з проханням визнати указ Віктора Ющенка про присвоєння Роману Шухевичу звання “Герой України” незаконним і скасувати його.

21 квітня 2010 Донецький апеляційний адміністративний задовольнив позов і позбавив Романа Шухевича звання Героя України у зв’язку з тим, що він не був громадянином України.

Однак через судову реформу дане рішення втратило юридичну силу.

Gazeta.ua

“Рома”-“Шахтар” (відео огляд)

Тернопільське державне телебачення дивитимуся хіба глухонімі