Фахівці Тернопільського міськрайцентру зайнятості провели профорієнтаційну зустріч «На порозі вибору» із учнями випускних класів …

Поділитися

… обласного навчально-реабілітаційного центру для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Під час зустрічі її учасники обговорити свої майбутні професійні плани та розповіли про труднощі у професійному самовизначенні. Ті, хто бажав, пройшли тестування на визначення професійних нахилів.

Школярі також ознайомилися із можливостями програмно-апаратного комплексу державної служби зайнятості «Профорієнтаційний термінал». Зокрема, за допомогою нього розширили свої знання про місцевий ринок праці. Зацікавив старшокласників й інформаційний блок терміналу «Пізнай себе». А у рубриці «Де отримати професію» учні почерпнули інформацію про навчальні заклади України, дізнались про вступні випробовування та умови зарахування до того чи іншого ПТУ, вишу.

Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних міськрайцентру зайнятості  Галина Приступа розповіла випускникам і про навчальні заклади професійної реабілітації інвалідів та про перелік професій, спеціальностей, які можна там опанувати. Школярам обласного навчально-реабілітаційного центру для осіб з обмеженими фізичними можливостями було роздано профорієнтаційні буклети та проспекти служби зайнятості.

Завтра у Тернополі половина усіх автобусів не вийдуть на маршрути?

Чому страйкують тернопільські перевізники? (фото)