Кожна жінка, незалежно від віку, сімейного стану, соціального положення може бути успішною

Поділитися

Аналізуючи слова та думки  тих жінок, які відвідують семінари та тренінги, що проходять у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості напрошується думка: у нас є  значна кількість успішних жінок. Навіть не дивлячись на те, що вони тимчасово залишились без роботи. Проте, вони мають ціль у житті, намагаються не дивлячись на всі перешкоди розвиватися та самоудосконалюватися. І саме головне – наші прадіди багато століть тому не дарма говорили: «Кожна людина є ковалем свого щастя». Перефразовуючи прислів’я  до даної теми можна сказати: ваш успіх у ваших руках! Тому, шановні жінки, ті, які вважають  себе не успішними, які розчарувалися у професійні кар’єрі, та й взагалі – «не знайшли себе», скористайтеся наступними порадами і результат не забариться…

1.      Перш ніж розпочати рух до успіху, кожен  має запам’ятати одну просту річ: все, що людина  має у власному  житті – успіх,  радощі, невдачі та розчарування – це наслідки її дій і вчинків. Крім того,  відповідальність за це все несеш власне ти, а не будь-хто інший. Не звинувачуй когось, якщо справи у тебе йдуть не так, як би тобі хотілось. Можливо потрібно щось змінити, або докласти ще більших зусиль, щоб результат був позитивним…

2.    Всі ми знаємо що таке  страх. У кожного він свій: боязнь темноти, тварин, блискавки…Проте, є випадки коли  страх використовують для досягнення успіху. Наприклад, Юлій Цезар та Теодор Рузвельт боялись прожити пусте, безкольорове життя боягуза.

Головна причина страхів — концентрація уваги і думки на тому, що поганого і жахливого може статися, якщо я зроблю це?

Такий страх паралізує і не дає рухатися вперед. А якщо спробувати запитати себе: “А що буде, якщо я не зроблю цього?” ,або “Що станеться хорошого, якщо я зроблю це?”

Достатньо цих двох  запитань, щоб подолати більшість страхів, вірніше, перетворити страх,  який зупиняє – в страх, який збуджує. Воїни Юлія Цезаря,  побачивши згорілі кораблі, на яких вони прибули до Англії, зрозуміли, що відступати нікуди. Страх їх погнав вперед — до перемоги.

3.      Для того, щоб  стати успішною людиною необхідно знати чого я хочу досягнути у житті. Серед великої кількості звичайних, інколи навіть побутових  бажань необхідно  визначити найбільш значущі, ті що є ключовими у твоєму житті і намагатися працювати саме над реалізацією глобальних, власне для тебе завдань. Не розпорошуйся на дрібниці, не став багато цілей. Пам’ятай прислів’я «За двома зайцями поженешся-жодного не спіймаєш».

4.     Коли у тебе  з’явилася  мета  час  скласти план — КАРТУ шляху до УСПІХУ.

Визначити граничні межі досягнення мети, розбити даний проміжок на менші періоди та поставити певні завдання до кожного з періодів  –проміжні  цілі. Твоє завдання: у кожному  періоді, діяти згідно  плану та обов’язково  досягати поставленої цілі. Таким чином, підіймаючись  життєвими сходинками ти з кожним періодом будеш все ближче до здійснення своєї  мети.

5.     Якщо ти хочеш бути успішною пам’ятай: успішні люди все робили по-своєму, проте  всі вони вірили в успіх. І саме в цьому проявляється  Закон притягання: віра в успіх притягує успіх, а побоювання невдачі притягує невдачу. Своєю вірою ми створюємо реальність в якій знаходимось. Ми створюємо свої успіхи і невдачі, свої хвороби і кар’єрні  перемоги, своє багатство і свою бідність. Ти є режисером власного  життя.

6.     Серед великої кількості  людських здібностей слід виділити самі головні , володіючи якими можна досягнути всього, що ти бажаєш – це уміння створювати і підтримувати відносини (комунікабельність) і здатність до навчання. Тому, пам’ятай: усе своє життя людина має працювати  над собою,  адже більшість сильних сторін-це набута особливість. Всесвітньовідомі оратори не народились такими, а «самі зробили себе».

Ентоні Робінс учить “постійно і безперервно вдосконалюйся «Я постійно прагну до     знань, шукаю нові, більш дійові шляхи. Це вселяє мені впевненість, що я завжди можу чомусь навчитись, постійно розширювати свій світогляд, можу весь час рости».

В кінці дня запитуй  себе: “Що я дізналася цікавого сьогодні? Що мені принесло радість?  Чи дасть поштовх для моєї кар’єри нова інформація?”.

І неодмінно, використовуючи  поради, які ґрунтуються на досвіді успішних  людей, прикладаючи власні зусилля ти досягнеш своєї мети. І  « це успішна жінка» говоритимуть про тебе.

1 березня у Тернопільському технічному університеті обиратимуть найкрасивішу студентку

Тернопільські артилеристи тренувалися вести вогонь по танках та броньованих машинах противника