Тернопільські артилеристи тренувалися вести вогонь по танках та броньованих машинах противника

Поділитися

На навчальному центрі «Біла», що поблизу Тернополя 25 лютого завершився перший у цьому році польвий вихід артилеристів протитанкового дивізіону 11-ї Тернопільської окремої артилерійської бригади.

В ході п’ятиденного виходу на полігон протитанкісти займалися спеціальною, технічною та тактичною підготовкою. Зокрема, воїни практично тренувалися вести вогонь як основним методом протитанкової артилерії – прямою наводкою, так і з закритих вогневих позицій. Також командири взводів і батарей вдосконалили навички в управлінні своїми підрозділами.

Польовому виходу передувала ретельна підготовка. За словами командира протитанкового артилерійського дивізіону підполковника Олександра Руденка особовому складу створили належні умови для якісного проведення бойової підготовки.

– Напередодні на навчальний центр було доставлено навчально-матеріальну батарейну базу, обладнано польовий табір – пункти харчування й обігріву особового складу та перевірено працездатність всіх механізмів гармат, приладів і засобів зв’язку, – зазначив підполковник Олександр Руденко.

Щодня, в ході занять, на певному тактичному фоні артилеристи виконували низку завдань. Під час тактичної підготовки вони відпрацьовували злагодження відділень, вихід з району зосередження, проведення маршу на рубіж розгортання, його рекогносцировку, зяняття рубежа розгортання, підготовку до ведення бойових дій і виконання вогневих завдань. На спеціальній підготовці протитанкісти відпрацьовували індивідуальні та групові нормативи при озброєнні і на приладах, а на технічній підготовці – удосконалювали знання з будови та тактико-технічних характеристик штатного озброєння та військової техніки.

Крім того, зважаючи на те, що 2011 навчальний рік в українській армії проголошено роком сержанта, то під час польового виходу особливу увагу командування бригади звернулося на дії наймолодших командирів – сержанського складу.

Зокрема, як зізнався заступник командира взводу – командир гармати молодший сержант Євген Жилін, «артилерійському ремеслу» на місцевості його вчили більш досвідчені офіцери.

– Ми під керівництвом командирів виконували вогневі завдань при гарматі та діяли по відбиттю танків і броньованих машин противника. Офіцери нам допомогали швидко приймати вірні рішення. Під час занять навчалися знаходити ціль, наводити на неї гармату, корегувати вогонь, приводити гармату до бою та в похідне положення, здійснювати маневри в ході бою, вибирати вогневу позицію, – зізнався молодший сержант Євген Жилін.

Завершився польовий вихід воїнів тренуванням з управління бойовими діями протитанкового артилерійського дивізіону.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Кожна жінка, незалежно від віку, сімейного стану, соціального положення може бути успішною

Молоді націоналісти Тернопільщини обрали нове керівництво