Роботу колишнього губернатора Тернопільщини оцінили на “двійку” депутати Львівської облради

Поділитися

Львівська обласна ради визнала незадовільною роботу Львівської ОДА, якою керує голова Михайло Цимбалюк, із виконання заходів Угоди щодо соціально-економічного розвитку Львівської області між Кабінетом міністрів України та Львівською обласною радою у 2010 році. За це рішення проголосувало 85 депутатів.

Водночас начальник головного управління економіки та інвестицій Львівської ОДА Денис Шмигаль заявив: «Така угода не є єдиною, адже такі ж угоди були підписані і в Донецьку і Луганську, однак показники виконання на Львівщині є найкращими».

Натомість депутати наголосили, що структурні підрозділи ОДА не забезпечили належну координацію роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації на об’єкти, фінансування яких мало б здійснюватися в рамках Угоди, що ставить під сумнів отримання у 2011 році коштів Державного бюджету на фінансування таких важливих для області державних програм, як “Питна вода”, “Реконструкція та реставрація об’єктів культурної спадщини в містах проведення чемпіонату Євро-2012”, “Збереження історико-культурної спадщини в заповідниках”, будівництво шкіл, лікарень тощо, повідомляє http://news.lvivport.com

За словами депутата Ірини Сех, фінансування Угоди відбувалося «в ручному режимі».

«Мене, як голову комісії екології, природних ресурсів та рекреації, цікавило, чому Львівщина, скажімо, не фінансується за державною програмою «Питна вода», адже область має серйозні проблеми із забезпеченням населення питною водою? Виявилося, що причина в тому, що адміністрація не виготовила проектно-кошторисної документації. З таких самих причин Львівщина не отримає фінансування й за іншими програмами», – повідомила депутат.

Як зазначив заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, депутати можуть покликати до сесійної зали і заслухати міністрів тих міністерств, зокрема Мінпаливенерго, Мінкультури, Мінрегіонбуд, робота яких щодо виконання угоди провалена.

За словами першого заступника голови Львівської обласної ради Петра Колодія, необхідно сформувати перелік об’єктів фінансування в рамках Угоди на наступний рік, аби знову обласну раду не усунули від участі в угоді. Бо ми вже зіткнулися з тим, що інформація щодо обсягів фінансування угоди у 2011 році, надана ОДА для участі голови обласної ради Олега Панькевича у нараді з питань фінансування спільних заходів Угоди, не відповідала інформації, яку надала та ж ОДА Мінрегіонбуду.

“Свободівці” Львівської облради жирують: збільшили фінансування на зарплату на 100 тисяч. У Кайди навчились? (опитування)

Губернатору Тернопільщини прислали подяку за … розчищення потічка (опитування)